Scandalul manualelor gresite EXPLODEAZA in Parlament: Directorul Editurii Pedagogice va fi audiat de parlamentari

Comisia de invatamant a Camerei Deputatilor a hotarat marti ca pe 12 septembrie sa fie invitata la audieri in cadrul Comisiei directorul Editurii Peda

Tariceanu ramane fara pucisti, cei care incep deja sa se aseze la masa tratativelor cu PDL
Vasile Dancu, despre efectul inregistrarilor cu Mircea Basescu

Comisia de invatamant a Camerei Deputatilor a hotarat marti ca pe 12 septembrie sa fie invitata la audieri in cadrul Comisiei directorul Editurii Pedagogice, Maria Mihaela Nistor. Audierea are loc pe tema greselilor din noile manuale scolar, a anuntat deputatul PMP, Robert Turcescu, scrie Mediafax.

“A fost votata azi (marti-n.r) in Comisia de Invatamant a Camerei Deputatilor, la propunerea mea, invitarea la audieri in comisie a directorului Editurii Pedagogice, Maria Mihaela Nistor. Pe tema manualelor, evident. Se va intampla miercurea viitoare (12 septembrie-n.r)”, a scris Robert Turcescu pe Facebook.

Noul manual de Geografie pentru elevii din clasa a VI-a, aprobat in iunie 2018 de Ministerul Educatiei Nationale si Editura Ministerului Educatiei Nationale, contine mai multe greseli.

Editura Ministerului Educatiei a anuntat ca va corecta manualele, insa in varianta digitala.

“Spre deosebire de anii anteriori, cand Ministerul Educatiei Nationale nu avea drept de erata asupra manualelor pe care le achizitiona, acum orice poate fi corectat. Tocmai de aceea, in prima parte a saptamanii viitoare va aparea varianta digitala corectata, incluzand si atentionari cu privire la formatul letric. In acest an, exista deja tiparite 1.600.000 de exemplare pentru clasa a VI-a, iar conducerea Ministerului Educatiei Nationale, precum si cea a Centrului National de Evaluare si Examinare si cea a Societatii Editura Didactica si Pedagogica S.A. isi exprima increderea ca erorile regretabile, de tipul celor din manualul de Geografie, nu sunt recurente”, se arata intr-un comunicat publicat pe site-ul Editurii Didactice.

COMENTARII

DISQUS: 0