Romanii au primit 24 de medalii de aur la salonul de Inventii de la Geneva

Printre inventiile premiate cu aur se numara dispozitivul care scade consumul de combustibil de la masina si creste puterea

Tony Blair a venit la Guvern, pentru o intalnire cu Ponta
Vasile Blaga: Calea naturala a unei colaborari ar fi cu PNL, dar un PNL fara Crin Antonescu

motorului, tesatura pentru armarea produselor netesute. Romanii au obtinut 24 de medalii de aur, 15 de argint, opt de bronz si 11 premii speciale la cea de-a 38-a editie a Salonului International de Inventii de la Geneva, care a avut loc intre 21 si 25 aprilie, potrivit reprezentantilor Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica.

Printre inventiile care au fost premiate la Geneva se numara Sistemil informatic si metoda pentru achizitia, analiza si autentificarea semnaturii olografe, Tesatura pentru armarea produselor netesute, Masina de conditionat legume bulboase, Aparat pentru descompunerea fumului, Carucior elastic cu protectie la suprasarcini, Ingrasamant organic ecologic, sau Joc electronic de tir competitional pe PC. Tanarul roman Corneliu Birtok Baneasa, in varsta de 32 de ani, a fost medaliat cu aur la Salonul International de Inventii de la Geneva pentru un dispozitiv care scade consumul de combustibil de la masina si creste puterea motorului.

Tot la Salonul de Inventii de la Geneva a fost premiata anul acesta si Andreea Marin Banica, care a primit medalia de aur pentru inovatia pe care a adus-o prin inventarea body-urilor pentru copii.

 

COMENTARII

DISQUS: