Romania, printre tarile cu cea mai mare scadere a salariilor din Europa

Romania, printre tarile cu cea mai mare scadere a salariilor din Europa

Romania se afla printre tarile cu cea mai mare scadere a salariilor din Europa, un fenomen de diminuare a salariilor reale inregistrandu-se in 15 din cele 27 de tari ale Uniunii Europene, potrivit unui comunicat emis de catre Confederatia Europeana a Sindicatelor.

Vosganian il critica voalat pe Antonescu: Liderii PNL adancesc impasul
ANI cere Parlamentului European sa nu valideze mandatul lui Mircea Diaconu

"Taierea salariilor si destructurarea negocierii colective nu au imbunatatit situatia cetatenilor europeni. Cu 10 luni inainte de alegerile europene, somajul in masa impreuna cu politicile de taieri de salarii sunt o combinatie care pericliteaza sustinerea cetatenilor pentru proiectul european. Confederatia Europeana a Sindicatelor avertizeaza liderii europeni: este necesara de urgenta o schimbare de directie pentru a restabili cresterea si increderea", se arata in comunicatul citat, informeaza rtv.net.

Confederatia Europeana a Sindicatelor si-a exprimat, de la inceputul crizei, preocuparea serioasa fata de impactul negativ al masurilor de austeritate asupra situatiei economice si sociale din Europa.

"Impactul a fost cresterea exploziva a somajului, mai mult de 26,5 milioane de oameni fiind fara o slujba. Politicile europene si ale guvernelor nationale au agravat problemele, adaugat crizei economice si o grava criza sociala", se mai spune in comunicat.

COMENTARII

DISQUS: