Romania ar putea ajunge in situatia de a ingheta salariile, atentioneaza Daianu

Daca nu va mai restructura inca 10.000 de bugetari, Romania ar putea ajunge in situatia de ingheta salariile, a declarat economistul

Veste proasta pentru Ponta: Nu poate rupe pactul de coabitare
Guvernul Boc este pe minus: 800 de someri pe zi si o datorie publica uriasa

Daniel Daianu. Romania ar putea ajunge in situatia de a ingheta salariile, daca nu va mai restructura inca 10.000 de oameni din sectorul public, a avertizat economistul Daniel Daianu. „Eu cred ca, daca in 2011, nu suntem capabili sa eliberam din sectorul public un numar important de oameni, e vorba de 10.000 de persoane, vom fi obligati de circumstante sa inghetam salariile, fiindca ajustarea trebuie sa se produca”, a atentionat Daianu.

In opinia sa, cea mai mare greutate pentru ajustarea economica si sociala o reprezinta situatia bugetarilor. „E foarte greu sa le spui oamenilor acum ca locul lor de munca este amenintat si ca salariile trebuie reduse. In opinia mea, dupa cat s-a plusat in anul electoral 2008, mare lucru nu se mai putea face in anul de gratie 2009”, este de parere Daniel Daianu, fost ministru al Finantelor. In opinia sa, o solutie pentru iesirea din criza economica, pentru contrabalansarea scaderilor bugetare si fragilitatea sectorului privat o reprezinta absorbtia fondurilor europene.

„Este nevoie de o utilizare mult mai intensa a fondurilor europene, pentru a avea o crestere economica semnificativa si durabila in anii ce vin, de peste 3%. Reintrarea pe piata muncii a oamenilor care sunt in somaj depinde tocmai de cresterea economica”, a spus Daianu. Economistul Daniel Daianu spune ca Romania s-a numarat printre tarile cele mai afectate de criza economica, alaturi de Letonia si Lituania.

 

COMENTARII

DISQUS: