Rezultate finale la titularizare: 49,71% dintre candidati au obtinut note peste 7

49,71% dintre candidatii care au sustinut proba scrisa din cadrul concursului national pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante/rezerva

Basescu: Vreau si eu un salariu mai mare de 1.100 de euro
Conducerea Parlamentului amana decizia privind calendarul asumarii raspunderii Guvernului

49,71% dintre candidatii care au sustinut proba scrisa din cadrul concursului national pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din invatamantul preuniversitar au obtinut note peste 7 sau egale cu 7, informeaza Ministerul Educatiei Nationale, care a afisat marti rezultatele la titularizare dupa solutionarea contestatiilor.

Potrivit MEN, reevaluarea lucrarilor contestate la proba scrisa din cadrul concursului national pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din invatamantul preuniversitar a generat o majorare cu 2,31% a ratei notelor peste 7 sau egale cu 7, mai exact de la 47,40% (rezultate initiale) la 49,71% (rezultate finale).

Comparativ cu procentul inregistrat anul trecut dupa solutionarea contestatiilor (47,63%) se inregistreaza o crestere de peste 2%, precizeaza MEN.

In total au fost depuse 4.187 de contestatii.

In cazul a 4.016 contestatii (95,92%) notele au fost modificate astfel: pentru 2.721 de lucrari contestate, notele initiale au fost marite, in timp ce pentru 1.295 de lucrari notele initiale au fost micsorate, arata sursa citata.

Pe transe de note, situatia finala are urmatoarea configuratie: 124 de candidati (121 initial) au obtinut nota 10, 10.528 – note intre 7 si 9,99 (49,13% – procent majorat de la 46,84%), 7.245 de candidati – note intre 5 si 6,99 (33,81%), iar 3.511 candidati – note intre 1 si 4,99 (16,39%).

La proba scrisa a concursului de titularizare s-au prezentat 24.070 de candidati.

2.531 s-au retras din concurs din motive personale sau medicale, in conformitate cu prevederile metodologiei, 61 de candidati au fost eliminati (dintre care 27 pentru frauda, iar 34 de participanti pentru lipsa documentelor de identitate, adeverintelor de absolvire etc.).

Lucrarile a 18 candidati au fost anulate la centrele de concurs din motive legate de nerespectarea metodologiei.

Pentru angajarea pe perioada nedeterminata (titularizare), candidatii trebuie sa obtina minimum nota 7 atat la proba scrisa, cat si la proba practica/inspectia speciala la clasa in profilul postului.

Pentru angajarea pe perioada determinata (suplinire), candidatii trebuie sa obtina minimum nota 5 atat la proba scrisa, cat si la proba practica/inspectia speciala in profilul postului.

Repartizarea candidatilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioada nedeterminata se realizeaza in sedinte publice organizate de inspectoratele scolare in data de 25 iulie.

In data de 26 iulie va avea loc repartizarea pe posturile didactice de predare vacante a cadrelor didactice titulare in invatamantul preuniversitar anterior inscrierii la concurs, care au participat la concursul national si au obtinut minimum nota 7 atat la proba scrisa, cat si la proba practica/inspectia speciala la clasa in profilul postului, cu pastrarea statutului de cadru didactic titular.

COMENTARII

DISQUS: 0