Reactia MApN la declaratia ambasadorului rus la Copenhaga: Scutul de la Deveselu e defensiv

Reactia MApN la declaratia ambasadorului rus la Copenhaga: Scutul de la Deveselu e defensiv

Ministrul Apararii, Mircea Dusa, a afirmat ca Romania nu este de acord cu declaratia ambasadorului rus la Copenhaga potrivit careia toate tarile participante la sistemul antiracheta NATO vor fi tinte ale Rusiei, el subliniind ca scutul de la Deveselu este un sistem defensiv.

SURSE: Valcov a cerut la DNA un acord de recunoastere a vinovatiei, insa a fost refuzat de procurori!
Partea ascunsa a memorandumului cu FMI: impozit pe tichetele de masa, pe depozitele bancare si pe salariul programatorilor IT

 Mircea Dusa a fost intrebat de jurnalisti, duminica, in timpul unei vizite la Baza 71 Aeriana de la Campia Turzii, cum comenteaza declaratia ambasadorului rus la Copenhaga potrivit careia toate tarile participante la sistemul antiracheta NATO vor fi tinte ale Rusiei, scrie Mediafax.

"Ministrul de Externe a luat o pozitie pe aceasta declaratie a unui ambasador rus. Sigur, nu suntem de acord cu o asemenea declaratie si inca o data precizez si eu ca sistemul antiracheta de la Deveselu este un sistem defensiv, care vizeaza apararea antiracheta a tarilor NATO", a spus Dusa.

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a precizat ca sistemul antiracheta este pur defensiv si nu are nimic de-a face cu Rusia, exprimand solidaritatea deplina cu Danemarca, dupa ce ambasadorul rus la Copenhaga a declarat ca navele daneze vor deveni tinte ale rachetelor ruse daca Danemarca se alatura scutului american.

"Sistemul antiracheta este pur defensiv, asa cum este definit de Carta Natiunilor Unite, si nu are nimic de-a face cu Rusia", a scris, sambata seara, pe Twitter, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu.

COMENTARII

DISQUS: