„Denuntatorul” Tender ar fi vandut PE NIMIC o societate profitabila unei rude a ALINEI BICA, pentru a scapa de condamnarea din RAFO-Carom

„Denuntatorul” Tender ar fi vandut PE NIMIC o societate profitabila unei rude a ALINEI BICA, pentru a scapa de condamnarea din RAFO-Carom

Omul de afaceri Ovidiu Tender a facut un denunt impotriva Alinei Bica, legat de o mita pe care i-ar fi dat-o fostului procuror-sef al DIICOT, sub forma de actiuni. Concret, Tender ar fi fost fortat sa renunte la o societate profitabila in favoarea unui apropiat al sotului Alinei Bica.

Basescu: Abdicarea Regelui Mihai a fost un act de tradare
FEN le cere profesorilor sa NU mearga luni la scoala.

Potrivit unor surse judiciare, citate de publicatia Lumea Justitiei, ar fi vorba de compania UPRUC CTR SA Fagaras, firma detinuta de o alta societate a lui Tender. UPRUC a fost vanduta in 2013 catre firma Best Trading and Consulting Bucuresti. Societatea din urma a fost detinuta de un anume Horia Alexander Enciu si de Dorin Bica. Cel din urma este o ruda indepartata a sotului fostei sefe a DIICOT, Mircea Octavian Bica. Potrivit datelor de la Registrul Comertului, in acest moment, platforma industriala UPRUC este detinuta de Societatea de Investitii Financiare Transilvania cu 32%, Best Trading and Consulting cu 63 % si este administrata de Dorin Bica. El este si directorul general al societatii, fiind numit in acesta functie inca din 2007.

Rolul fostului consilier

Obiectul de activitate al firmei este productia de tuburi, tevi, profile tubulare si accesorii pentru acestea, din otel. Transferul actiunilor s-ar fi facut prin intermediul fostului ofiter de politie judiciara Ionut Mihailescu si fost consilier al sefei de la DIICOT. Pentru a scapa de dosarul RAFO – Carom in care era judecat pentru spalare de bani, Tender a apelat prin intermediul lui Mihailescu la Alina Bica in vederea unor sfaturi juridice privind acest caz. In urma cu opt ani, Alina Bica l-a trimis in judecata pe Tender in acest dosar, asa incat Tender dorea sa stie care este „calcaiul lui Ahile” pentru a scapa de pedeapsa de la Tribunalul Bucuresti.

Serviciile lui Mihailescu nu erau gratuite. El a fost angajat de afacerist la firma sa Prospectiuni SA si primea regulat diverse sume de bani pe card, sustin procurorii.In schimbul ajutorului, Tender le-ar fi dat lui Mihailescu si Bica un teren. In cele din urma, in decembrie 2014, Ovidiu Tender a fost condamnat in dosarul Carom la 11 ani si patru luni de inchisoare, decizia nefiind insa definitiva.

Interventii la procuror

Procurorii DNA intr-un comunicat emis vineri ca, in cursul anului 2013, dupa preluarea functiei de procuror sef al DIICOT, Alina Bica, in urmarirea intereselor unui inculpat, de a nu fi condamnat la o pedeapsa cu executare, a dispus masuri abuzive care sa directioneze concluziile si pozitia judiciara a DIICOT in fata instantei de judecata in cauza respectiva, de o maniera in care acesta sa nu fie pasibil de o pedeapsa cu executare in regim de detentie.

Pentru sprijinul acordat in scopul aratat mai sus, Bica, pe langa unele beneficii financiare, i-a solicitat persoanei respective sa-l angajeze pe Florentin Mihailescu (fostul sau consilier) la una dintre firmele sale. Acestuia din urma i s-a acordat, de catre inculpatul interesat de demersurile Alinei Bica, beneficiul unui card bancar in care ii erau virate diferite sume de bani.

Alte personaje

In dosarul disjuns din cel al despagubirii ilegale, Bica este urmarita penal pentru luare de mita (doua infractiuni), abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (doua infractiuni) si favorizarea faptuitorului. In acelasi dosar, omul de afaceri Dorin Cocos este urmarit penal pentru trafic de influenta si dare de mita, fiul sau Alin Cocos este cercetat pentru dare de mita si trafic de influenta, Adriean Videanu, pentru complicitate la abuz in serviciu, iar Florentin Mihailescu, pentru complicitate la luare de mita. Inalta Curte de Casatie si Justitie judeca vineri propunerea procurorilor DIICOT de arestare preventiva a celor cinci. Bica se afla deja in arest in dosarul despagubirii ilegale, fiind acuzata de abuz in serviciu pentru ca, in calitate de membru in comisia de specialitate din ANRP, a aprobat acordarea unei despagubiri pentru un teren supraevaluat din Capitala.

COMENTARII

DISQUS: