Propunere de noi reguli de conduita: Sanctiuni pentru cei care suna la usi sau fac nunti afara

Terasele si localurile si-ar putea scurta programul muzical pana la ora 22, iar nuntile si petrecerile in curtea comuna a unui imobil ar putea lua sfarsit, daca vecinii se considera deranjati.

Ialomitianu: Angajatii din finante vor primi salarii decente
Recomandari MAE pentru cei ce calatoresc in BULGARIA

Toate acestea sunt parte a unui nou set de reguli de conduita, pe care il propun parlamentarii spre aprobare. Suntem din ce in ce mai agitati, intr-o permanenta viteza. De putine ori ne gandim ca unele dintre actiunile noastre ii pot deranja pe cei din jur. Parlamentarii s-au gandit la noi reguli de convietuire sociala:

    Sanctionarea celor care-si lasa fara supraveghere animalele, dar si a celor care consuma bauturi alcoolice in parcuri, pe strada sau stadioane.

    Vecinii sunt cei care vor decide daca ne permit sa organizam o petrecere in bloc sau una in curtea comuna, sub un cort.

    Cei care in mod repetat suna la interfon sau sonerie vor fi sanctionati. La fel si cei care creaza disconfort prin bataile in usa.

    Inchisoare de la 6 luni la 5 ani ar urma sa faca si cei care folosesc in public pistoale sau arme albe pentru a-i intimida pe cei din jur.

"Cred ca o sanctiune mai consistenta ar putea genera, in timp, climatul de liniste si ordine publica in Romania", spune senatorul PSD Adrian Tutuianu. Ca sa intre in vigoare, regulile de conduita vor fi dezbatute de senatori, apoi de deputati.

COMENTARII

DISQUS: