Proiectul de revizuire a Constitutiei va fi dezbatut la Comisia juridica a Camerei din 1 septembrie

Proiectul de revizuire a Constitutiei va fi dezbatut la Comisia juridica a Camerei din 1 septembrie

Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a hotarat, luni, ca, incepand cu 1 septembrie, Comisia juridica sa finalizeze in termen de 60 de zile raportul asupra proiectului privind revizuirea Constitutiei.

Daca guvernarea nu va functiona, o sa ma intorc la Primarie
Cum a intarit Mugur Isarescu leul

"S-a stabilit ca actul normativ respectiv sa urmeze procedura obisnuita. S-a luat in calcul un termen de 60 de zile – fiind un act juridic complex, termen care incepe sa curga de la 1 septembrie, urmand ca in aceasta perioada Comisia juridica, ce a fost sesizata, sa intocmeasca raportul", a sustinut vicepresedintele Camerei, Ioan Oltean (PDL). Democrat-liberalul a mai spus ca, in cazul in care Comisia juridica va solicita sa lucreze in vacanta parlamentara, Biroul Permanent al Camerei va analiza aceasta cerere si va aproba cu certitudine acest lucru. La randul sau, secretarul Camerei Niculae Mircovici a explicat ca, odata cu 1 septembrie, parlamentarii pot depune in termen de 30 de zile amendamente la proiectul privind revizuirea Constitutiei. Mircovici a mai sustinut ca, in cazul in care proiectul care va fi aprobat cu doua treimi de Camera Deputatilor va avea diferente fata de cel de la Senat, se va constitui o Comisie de mediere", urmand ca apoi actul normativ sa intre in plenul reunit al Parlamentului, unde deciziile vor fi luate cu trei patrimi.

El a aratat ca, in privinta acestui act normativ, nu a fost sesizata Comisia pentru revizuirea legii fundamentale, pentru ca este vorba de un proiect de lege initiat de Guvern si nu despre o initiativa a Parlamentului. Presedintele Traian Basescu a fost prezent luni in Parlament pentru a sustine proiectul de revizuire a Constitutiei pe care l-a inaintat saptamana trecuta Legislativului, alaturi de avizul Consiliului Legislativ si de deciziile CCR.

COMENTARII

DISQUS: