Procurori: Adrian Sarbu avea un salariu lunar de 110.000 dolari, dar banii nu-i ajungeau de la o luna la alta

Procurori: Adrian Sarbu avea un salariu lunar de 110.000 dolari, dar banii nu-i ajungeau de la o luna la alta

Noi dezvaluiri in dosarul lui Adrian Sarbu. Patronul Mediafax incasa lunar 110.000 de dolari, insa banii nu-i ajungeau de la un salariu la altul, se arata in referatul procurorilor.

Castelul Corvinilor, a doua cea mai inspaimantatoare constructie din lume
Liberalul Teodor Atanasiu si fiul ministrului Dobritoiu, invinuiti in legatura cu infractiuni comise la referendum

Sarbu a contractat mai multe credite in strainatate. Cu banii imprumutati de la banci din afara, omul de afaceri si-a cumparat doua apartamente, unul in Franta, altul in Cehia. Ca sa-si plateasca ratele, Sarbu facea presiuni asupra propriilor angajati sa nu plateasca taxele la stat.

Adrian Sirbu avea un salariu de 110.000 de dolari pe luna ca urmare a functiilor pe care le avea in compania CME, cea care detine postul de televiziune PRO TV. Cu toate acestea banii nu-i ajungeau de la luna la luna.

„Veniturile nu-i asigurau nivelul de cheltuieli lunare intrucat suma de aproximativ 70.000 dolari/luna era virata direct de compania respectiva in contul unui imprumut contractat in Franta pentru achizitionarea unui imobil , avand de asemenea contractat credit si pentru achizitionarea unui apartament in Praga pentru care platea aproximativ 21.000 dolari/luna. In acest context, inculpatul obisnuia sa apeleze sistematic atat la martora, cat si la inculpata Serban Liliana pentru a-i furniza diverse sume de bani", se arata in referatul procurorilor, ca urmare a declaratiilor fostei sefe a Consiliului de Administratie de la Mediafax Roxanei Grigoruta.

Dupa interogarea mai multor martori, procurorii parchetului General au ajuns la concluzia ca Adrian Sarbu isi determina angajatii sa evite plata taxelor la stat, iar banii proveniti din evaziunea fiscala se transformau in bonusuri pentru omul de afaceri.

„Martora a declarat ca inculpatul Adrian Sarbu a exercitat un control permanent atat asupra sa, cat si a celorlalti subordonati, acest control transmitandu-se atat direct, cat si pe cale ierarhica prin intermediul functiilor cu atributii de top management in companii, catre tot personalul din companii. In perioada cat acesta s-a aflat la Praga, unde a detinut calitatea de presedinte si CEO al companiei CME, detinatoare a postului de televiziune PRO TV, controlul asupra grupului de firme Mediafax il exercita in mod direct, prin intermediul videoconferintelor si discutiilor telefonice cu persoanele din conducerea acestor societati. Inculpatul solicita sa ii fie achitata contravaloarea transportului cu avionul sau diversele obligatii financiare din tara", se mai arata in referatul lor.

Prejudiciul total in dosarul Mediafax depaseste 16 de milioane de lei.

COMENTARII

DISQUS: 0