Primii votanti romani din diaspora: cercetatori, turisti si studenti

Turisti, tineri, batrani, cercetatori, persoane cu functii publice aflate in deplasare, romanii din strainatate s-au prezentat la vot de la primele ore ale diminetii, potrivit MAE. Ministerul Afacerilor Externe a trimis un comunicat in care se descrie atmosfera de vot din diaspora si primii votanti la sectiile de votare din strainatate.

ANTI ACTA. Romania amana ratificarea ACTA pana la o decizie a Curtii Europene de Justitie
Boc: Nu e usor sa iti asumi responsabilitatile unui sef de stat

La sectia de votare nr. 11 din Sydney, primii votanti s-au prezentat la ora 7.00, ora locala. Cele doua doamne sunt domiciliate in Brisbane. Primul cetatean roman care si-a exercitat dreptul de vot la sectia nr. 50 din Manila, Republica Filipine a fost un tanar in varsta de 28 de ani. Acesta s-a prezentat la sectie pentru a vota la turul doi al alegerilor prezidentiale la ora 7.00, ora locala. Primul votant la sectia nr. 270 din Bangkok a fost un turist roman care si-a exprimat optiunea de vot la ora 7.35, ora locala. In Damasc, la sectia nr. 224 primul votant la ora 7.13, ora locala, a fost o doamna, angajata pe plan local a ambasadei ca traducator de limba araba. Primul alegator care a votat la sectia nr. 137 din Tokyo, Japonia a fost o doamna care a votat la ora 10.30, ora locala. Aceasta se afla in Japonia de 10 ani si este cercetator. La Beijing primul votant a fost o doamna aflata temporar (la un curs international) in Republica Populara Chineza. Aceasta a votat la ora 7.05, ora locala.

La sectia de votare de la consulatul general Salonic (una dintre cele 6 sectii de vot din Grecia), primul votant a fost o doamna, de profesie traducator, stabilita in Grecia de peste 10 ani. Primii alegatori romani care au votat la una dintre cele doua sectii de vot din Madrid, respectiv la sectia nr. 228, la ora 7.00, ora locala sunt doi studenti (o studenta la Madrid cu bursa Erasmus de 23 de ani si un student roman nascut in Spania, in varsta de 19 ani). Primul alegator la sectia de votare nr. 161 din Haga este o doamna, secretar al Consiliului parohial al Bisericii Ortodoxe Romane din Schiedam, Olanda, stabilita in Olanda din 1989. Aceasta a votat la ora 7.05, ora locala. La sectia de votare nr. 174 Chisinau primul alegator a fost si el extrem de matinal, prezentandu-se la 5 minute de la deschiderea sectiei, pentru a isi exprima optiunea de vot.

 

COMENTARII

DISQUS: 0