Presedintele Consiliului Judetean Sibiu, Ioan Cindrea, trimis in judecata de catre Parchet pentru conflict de interese

Presedintele Consiliului Judetean Sibiu, Ioan Cindrea, trimis in judecata de catre Parchet pentru conflict de interese

Fostul deputat PSD Ioan Cindrea, in prezent presedinte al Consiliului Judetean Sibiu, a fost trimis vineri in judecata de procurorii Parchetului General, pentru savarsirea infractiunii de conflict de interese, el fiind acuzat ca si-a angajat nelegal sotia la biroul sau parlamentar, informeaza Agerpres.

Basescu i-a oferit Ordinul „Meritul Cultural” poetului Dumitru Matcovschi
Ponta anunta pentru 2013 o crestere economica de 2%

Potrivit unui comunicat al Parchetului, in perioada octombrie 2009 – februarie 2011, in calitate de deputat, Ioan Cindrea a propus angajarea in cadrul biroului sau parlamentar a sotiei sale, Amalia Cindrea, si a avizat contractul individual de munca incheiat cu aceasta, contract in baza caruia s-a realizat in mod direct un folos material pentru aceasta in cuantum total de 35.061 lei, suma platita din bugetul Camerei Deputatilor.

Dosarul se va judeca la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Ancheta in acest caz a fost demarata in urma unei sesizari trimisa de Agentia Nationala de Integritate in 2011 la Parchetul General.

In septembrie 2011, Agentia Nationala de Integritate (ANI) l-a acuzat pe atunci deputatul PSD Ioan Cindrea de conflict de interese pentru ca, intre octombrie 2009 si februarie 2011, si-a angajat soatia in cadrul biroului sau de parlamentar de la Sibiu. Vezi aici detalii.

"Beneficiul patrimonial obtinut in perioada 05.10.2009 – 01.02.2011 de catre sotia domnului CINDREA Ioan, doamna CINDREA Amalia, a fost de 35.061 Lei (aproximativ 8.138 Euro)", anunta atunci ANI intr-un comunicat.

"Consider ca nu am incalcat nici o lege din Romania, ca nu sunt in conflict de interese si ca informatiile care apar public incalca grav principiul constitutional al prezumtiei de nevinovatie. In spatele acestei campanii murdare sunt interese exclusiv politice, iar instantele judecatoresti sunt singurele care vor dovedi ca nu am incalcat nici o lege", a declarat atunci Ioan Cindrea.

Fostul deputat PSD a conteste la Curtea de Apel Alba decizia ANI, iar instanta de judecata i-a dat dreptate pe 21 martie 2012. Fostul deputat a intrat ulterior in competitia electorala la alegerile locale, iar in iunie 2012 a fost ales presedinte al Consiliului Judetean Sibiu.

ANI a facut recurs la Inalta Curte impotriva decizie CA Alba, iar dosarul a fost inregistrat pe rol cu primul termen abia in 4 martie 2014.

COMENTARII

DISQUS: