Premiera – La Craiova se construieste un tren romanesc de mare viteza

Premiera – La Craiova se construieste un tren romanesc de mare viteza

O firma din Craiova construieste in premiera in Romania un tren de mare viteza. Garnitura va costa aproape cinci milioane de euro, sub pretul cerut de alti constructori din strainatate.

Basescu: Spitalele „uzine de paturi” trebuie sa devina fundatii sau societati comerciale
Fostul comisar-sef Traian Berbeceanu, despre experienta de om al legii aflat in arest: „Simteam furie, indignare, revolta interioara”

Firma craioveana a preluat traditia Electroputere si a intrat pe piata cu locomotive bune si ieftine pentru export. In atelierele unde lucreaza zeci de proiectanti si specialisti din Craiova a luat nastere un proiect de tren de mare viteza, mai exact o rama autopropulsata ultramoderna, despre care se spera ca va reprezenta o varianta de viitor a transportului feroviar urban si interurban.

Executia partii mecanice a fost facuta integral de catre firma din Craiova, iar numeroase componente principale provin de la firme de prestigiu din domeniu.

Trenul va avea caractersiticile unui intercity si va putea circula si cu o viteza de 160 de kilometri la ora.

Constructorul anunta si un pret de piata de aproximativ 5 milioane de euro, sub pretul unor garnituri asemanatoare.

Firma constructoare anunta ca acest tren va circula in Romania in aceasta toamna, dar se asteapta la comenzi si pentru export datorita calitatii executiei si pretului competitiv, scrie digi24.ro

COMENTARII

DISQUS: