Ponta: TVA ar putea fi redusa si pentru alte alimente

Ponta: TVA ar putea fi redusa si pentru alte alimente

TVA ar putea fi redusa si pentru alte alimente, chiar de anul viitor, daca vor exista conditii si daca masura aplicata in cazul painii se va dovedi una de succes, a declarat marti premierul Victor Ponta, informeaza agerpres.ro.

Ungureanu si-a numit un nou consilier – judecatoarea care a dispus in 2009 arestarea lui Gigi Becali
Franks: Guvernul sa-si stabileasca prioritatile: salarii, investitii sau reducerea CAS

"Avem reducerea TVA la alimente – la paine. Eu spun la alimente pentru ca ma bazez pe faptul ca fiind vorba de un parteneriat intre Guvern si producatori, se va dovedi ca ceea ce am spus tot timpul, si anume ca un TVA de 9% nu inseamna bani mai putini la buget, ci inseamna combaterea evaziunii fiscale si chiar incasari suplimentare sau scaderea pretului la paine.

Daca acest prim proiect se va dovedi de succes, inseamna ca anul viitor sau cand avem conditiile necesare putem sa extindem la alte alimente de baza", a afirmat primul-ministru la inceputul sedintei de guvern.

Guvernul va adopta marti o ordonanta simpla in baza careia TVA pentru paine va fi redusa la 9%, a anuntat luni premierul Victor Ponta, intr-o declaratie de presa sustinuta la Palatul Victoria, dupa intalnirea cu reprezentantii FMI.

El a mentionat ca masura va intra in vigoare de la 1 septembrie.

COMENTARII

DISQUS: