Ponta si visele sale: Sper sa avem o autostrada care sa lege Muntenia cu Ardealul si Moldova in urmatorii CINCI ani

Ponta si visele sale: Sper sa avem o autostrada care sa lege Muntenia cu Ardealul si Moldova in urmatorii CINCI ani

Premierul Victor Ponta a declarat, astazi, intr-o conferinta de presa la Sibiu, ca spera ca peste cinci ani, cand Romania va aniversa un secol de la Marea Unire, sa avem o autostrada care sa lege Muntenia de Ardeal si Ardealul de Moldova.

Presedintele Basescu, intrebat de Antena 3 daca il cunoaste Marian Capatana: Are nevoie dl Voiculescu de asta, vedeti ca e vai de steaua lui cu terenurile
CE despre revenirea lui Basescu: Am luat nota, dar ramanem vigilenti

"In 2018 trebuie sa facem un bilant. Ce a facut Romania in acesti o suta de ani? E mai prospera, este mai unita, are mai multe oportunitati? (…) Eu cred ca va fi o sarbatoare atunci. Cred ca este si un moment de bilant si de a stabili niste obiective. De la obiective mari, pana la lucruri care pot parea mai putin importante, dar care sunt esentiale. Dupa o suta de ani nu avem niste legaturi de transport foarte bune intre regiuni. Nu avem o autostrada care sa lege Muntenia de Ardeal si Ardealul de Moldova. Sper ca pana in 2018 sa le avem. Nu avem alte lucruri care inseamna o tara unita si dezvoltata in mod uniform", a spus Victor Ponta, citat de Agerpres.

Premierul Victor Ponta a declarat joi, la Sibiu, in timpul unei intalniri cu autoritatile locale, ca spera ca anul viitor sa fie gata autostrada Arad-Sibiu, o lucrare mare de infrastructura "pentru toata partea de vest a tarii".

"Dupa un an de zile, ca sa va spun sincer, nu e nimic mai greu in tara asta decat sa reusesti sa pornesti un proiect de infrastructura. Un an de zile a durat toata procedura ANRMAP (Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice – n.r.), UCVAP (Unitatea Centrala de Verificare a Achizitiilor Publice – n.r.), CNSC (Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor – n.r.), Curtea de Apel, pentru bucata de autostrada, lotul de autostrada intre Arad si Sibiu. In sfarsit, saptamana trecuta, Curtea de Apel, dupa nenumarate contestatii si proceduri ingrozitor de lungi, s-a pronuntat. (…) Sper ca aceasta lucrare mare de infrastructura, nu doar pentru Sibiu, ci practic pentru toata partea de vest a tarii, acum daca o incepem sa o si avem finalizata in cursul anului urmator", a afirmat Victor Ponta.

Lotul de autostrada intre Arad si Sibiu face parte din Coridorul IV paneuropean, care incepe in Germania si se termina la Istanbul. In Romania, traseul trece prin Nadlac, Arad, Deva, Orastie, Sibiu, Bucuresti, Fetesti si Constanta. Acesta include autostrada Bucuresti-Constanta si sapte tronsoane de autostrada: Nadlac-Arad lot 2, Arad-Timisoara, Timisoara-Lugoj, Lugoj-Deva, Deva-Orastie, Orastie-Sibiu, Sibiu-Pitesti.

COMENTARII

DISQUS: 0