Ponta, dupa intalnirea cu premierul Georgiei: Sper sa fiti primul care semneaza aderarea la NATO

Ponta, dupa intalnirea cu premierul Georgiei: Sper sa fiti primul care semneaza aderarea la NATO

Premierul Victor Ponta a declarat, dupa intalnirea pe care avut-o cu prim-ministrul Georgiei, ca spera sa fie primul care semneaza acordul de aderare la NATO.

Titus Corlatean participa vineri si sambata la reuniunea informala a ministrilor Afacerilor Externe din statele UE
SIDA: Un antibiotic administrat in primele stadii ale bolii poate reduce mortalitatea

Acesta a felicita Guvernul Georgiei pentru parcursul european pe care il urmeaza si a asigurat tara de tot sprijinul.

„Vreau sa felicit Guvernul Georgiei si pe primul ministru pentru ca anul trecut la Vilnius a semnat acordul de asociere cu UE si ii urez cu titlu personakl sa fie primul ministru al Georgiei sa fie primul care sa semneze aderarea la NATO a tarii sale. Sper. Vreau sa adaug faptul ca dincolo de sprijinul Romaniei pentru parcursul atlantic si eruopean al Georgiei, avem proiecte comune economice in special si ma refer la domeniul energiei.

Cei doi ministri ai agriculturii au stabilit o colaborare extrem de importanta in aceasta directie. Ma refer in mod special la ceea ce Romania a facut impreuna cu Republica Moldova: dezvoltarea in sistemul de agricultura si am vrea sa facem la fel cu Georgia.
Vreau sa adaug un lucru pe care i l-am spus deja prim-ministrului: Toate tarile UE vorbesc si sprijina, si asta e foarte bine, Ucraina. Romania sprijina intotdeauna cel mai mult Moldova, dar e in interesul si datoria noastra sa nu uitam de Georgia, tara care a avut curajul sa fie alaturi de UE si NATO intr-o regiune atat de delicata”, a declarat Ponta.

COMENTARII

DISQUS: