Petre Roman si-a pierdut mandatul cu SCANDAL. Calimente, catre Mircovici: „Ori esti prost, ori esti prost!”

Petre Roman si-a pierdut mandatul cu SCANDAL. Calimente, catre Mircovici: „Ori esti prost, ori esti prost!”

Plenul Camerei a luat act de incetarea mandatului de deputat al lui Petre Roman, ca urmare a ramanerii definitive a sesizarii facute de ANI. Liberalii au incercat sa mai traga de timp si sa nu fie dat votul in aceasta seara. Pentru ca secretarul Camerei Deputatilor Nicolae Mircovici a mers insa la prezidiu unde a citit raportul ANI, liberalul Mihaita Calimente a rabufnit: "Ori esti prost, ori esti prost!".

Kelemen Hunor si Sorin Oprescu s-au confruntat intr-o dezbatere televizata
Bugetarii primesc de la 1 decembrie salarii mai mari: Majorarile, de care vor beneficia 200.000 de angajati, presupun costuri suplimentare de 6,5 miliarde de lei

La randul sau, deputatul liberal Petre Roman a declarat ca a facut toate contestarile necesare la raportul Agentiei Nationale de Integritate (ANI) prin care a fost declarat incompatibil.

"Ar fi trebuit sa avem in fata decizia definitiva a justitiei prin care se constata incompatibilitatea mea. Nu o avem pentru simplu motiv ca nu exista. Sa ne arate cineva aceasta decizie din justitie. Nu exista. Evident ca am facut toate contestarile pe linie, domnul presedinte a zis ca ANI a trimis adresa pe 13 ianuarie, pe 16 ianuarie s-a intregistrat la Curtea de Apel Bucuresti, sectia 8, am certificatul de grefa, care spune contestatia domnului Petre Roman e pe rol la Curtea de Apel, urmand a se fixa termenele de judecata. Ce fel de absurditate traim? Adica constatam ca inceteaza un mandat de parlamentar care nu a fost contestat si avem certificatul de grefa de la Curtea de Apel care spune exact contrariul", a spus Roman in plenul Camerei Deputatilor.

El a adaugat ca pe 27 ianuarie Curtea de Apel Bucuresti a instiintat ANI ca exista contestatia lui impotriva raportului ANI.

Tribunalul Bucuresti a respins definitiv sesizarea lui Petre Roman, precizand ca raportul de incompatibilitate al ANI pe numele sau nu mai poate fi contestat. Agentia Nationala de Integritate a prezentat Camerei Deputatilor o solicitare in care se cere constatarea incetarii mandatului deputatului liberal, avand in vedere ca la Curtea de Apel nu a fost inregistrata nicio contestatie.

COMENTARII

DISQUS: