Perchezitii DNA in Suceava si Radauti la institutii judiciare, firme si domicilii, intr-un dosar de coruptie

Perchezitii DNA in Suceava si Radauti la institutii judiciare, firme si domicilii, intr-un dosar de coruptie

Procurorii anticoruptie au efectuat duminica dimineata 14 perchezitii la sediile unor institutii judiciare, societati comerciale si la domiciliile unor persoane din municipiile Suceava si Radauti, precum si in alte localitati din judetul Suceava intr-un dosar ce vizeaza suspiciuni de coruptie judiciara.

Cristian Popescu Piedone despre primarul Antonie Solomon: E imparatul vostru
RECORD DE ALCOOLEMIE. O tanara SOFERITA i-a socat pe politisti

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax ca trei magistrati suceveni, printre care sui procurorul sef Sectie in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Suceava Dumitru Dambu, au fost ridicati urmand sa fie adusi la audieri in Bucuresti. Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, au fost facute perchezitii si la domiciliul sefului Sectorului Teritorial al Politiei de Frontiera Suceava, la Primaria Radauti si la domiciliul lui Costel Babiuc, om de afaceri din Radauti.

ezi mai jos principalele momente de duminica privind descinderile DNA de la Suceava

Ora 19:20 Primarul din Radauti Aurel Olarean a declarat pentru Mediafax ca perchezitiile facute de DNA au vizat si Primaria municipiului Radauti, anchetatorii fiind interesati de un dosar privind modul in care o firma locala a intrat in posesia sediului Bibliotecii municipale din oras.

Olarean a declarat pentru agentia de presa ca anchetatorii au solicitat documente privind dosarul Bibliotecii municipale, care din 2011 a fost evacuata, fiind preluata de o firma a unui om de afaceri local, Arcadie Plamada.

Potrivit presei locale, omul de afaceri Arcadie Plamada a cumparat activele vechii Intreprinderi Comerciale de Stat din Radauti si a avut mai multe procese cu Primaria municipiului prin care revendica spatiul in care functioneaza Biblioteca municipala si a obtinut dreptul de proprietate pe aceste spatii, iar in 2011 biblioteca a fost evacuata.

Potrivit unor surse judiciare, perchezitiile in Radauti vizeaza si retrocedari de terenuri in zona, din perioada 2005-2006, fiind vizat un alt om de afaceri local.

Unul dintre procurorii vizati este Dumitru Dambu, seful sectiei Urmariri Penale din Parchetul Tribunalului Suceava, acesta fiind adus duminica la sediul parchetului pentru efectuarea unei perchezitii.

In acelasi dosar ar fi vizati si doi judecatori din Radauti, Bogdan Barbuta si Daniela Prandea, dar si comisarul sef Mihai Prelipcean, seful Politiei de Frontiera Radauti.

Intre locatiile vizate de perchezitii a fost si un pub din municipiul Suceava.

Ora 14:48  Procurorul Dumitru Dambu a iesit duminica, in jurul orei 14:00, din sediul Parchetului Suceava insotit de organele de cercetare, de mascati, informeaza Agerpres.

Magistratul a iesit insotit si de avocatul sau Viorica Vargan care nu a facut declaratii.

Dambu a confirmat ca din biroul sau au fost ridicate documente si un calculator.

Intrebat de ce este vinovat magistratul a replicat: "Nici eu nu stiu".

In prezent se mai fac perchezitii la Judecatoria Radauti si Primaria Radauti.

Potrivit unor surse, in acelasi dosar ar fi suspectat de fapte de coruptie si secretarul Primariei din Radauti.

Ora 14:34  B1TV informeaza citand surse, ca cei 3 judecatori aflati in vizorul DNA ar fi acceptat mite derizorii, cum ar fi oua si gaini, pentru a maslui decizii in dosare de retrocedari.

Ora 13:58 Politistii si procurorii DNA efectueaza, duminica, perchezitii la domiciliul sefului Sectorului Teritorial al Politiei de Frontiera Suceava, Mihai Prelipcean, in localitatea Voitinel, au declarat surse pentru Agerpres.

De asemenea, au loc perchezitii la Primaria Radauti si la domiciliul lui Costel Babiuc, om de afaceri din Radauti.

Totodata, de aproximativ trei ore au loc perchezitii in biroul sefului Sectiei urmariri penale din cadru Parchetului de pe langa Tribunalul Suceava, Dumitru Dambu. Potrivit unor surse, perchezitii ar avea loc si la domiciliul magistratului.

Dambu se afla in prezent la Parchetul Suceava si este insotit de avocatul sau, Vargan Viorica.

Ora 12:43  Procurorul sef Sectie in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Suceava, Dumitru Dambu, se afla printre magistratii vizati de ancheta DNA, informeaza agerpres citand surse judiciare.

Potrivit acestora, in acelasi dosar ar mai fi implicati si doi oameni de afaceri.

Ora 12:14 Trei magistrati suceveni au fost ridicati si vor fi adusi la audieri in Capitala, in urma perchezitiilor efectuate de DNA duminica dimineata, au declarat surse judiciare pentru Mediafax.

Dosarul in care sunt cercetati acesti magistrati vizeaza fapte de coruptie, si anume luare de mita pentru emiterea unor solutii favorabile in dosare de retrocedari de terenuri, au precizat sursele citate.

Perchezitiile in cazul magistratilor din dosar au fost incuviintate de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

Potrivit unui comunicat de presa al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), procurorii efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea, in perioada 2011-2014, precum si in anii 2005 si 2006 a unor fapte de coruptie judiciara si infractiuni asimilate celor de coruptie.

DNA precizeaza ca perchezitiile de duminica sunt efectuate "ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la institutiile competente".

In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii, precum si al Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei.

COMENTARII

DISQUS: