Perchezitii DNA Bucuresti la Primaria Constanta. Radu Mazare: „I-am intrebat daca ma umfla sau nu. N-au venit sa ma salte, asa ca am plecat sa ma dau cu caiacul!”

Perchezitii DNA Bucuresti la Primaria Constanta. Radu Mazare: „I-am intrebat daca ma umfla sau nu. N-au venit sa ma salte, asa ca am plecat sa ma dau cu caiacul!”

La prima ora a diminetii, primaria condusa de Radu Mazare a fost luata cu asalt de procurorii DNA Bucuresti. Dupa 8.30 au venit in tromba la primarie viceprimarul Decebal Fagadau si direcorul economic Marcel Aficioiu. Functionarii primariei Constanta, care vin de obicei la institutie dupa ora 9, sunt asteptati de procurori in propriile birouri.

DOSAR: La ALEGERILE LOCALE vor fi alesi 41 presedinti de Consiliu Judetean, 1.338 membri ai CJ, 3.187 primari, 40.311 membri ai Consiliilor Locale
Spitalul Militar: Traian Basescu e „apt” medical pentru indeplinirea atributiilor de serviciu

In acest moment, DNA are mai multe dosare in cercetare care vizeaza angajati ai institutiei si pe primarul Radu Mazare.

UPDATE. SC Soti Cable Neptun SRL, societatea care administreaza televiziunea Neptun TV,  a transmis un comunicat in care precizeaza ca, astazi, politisti si jandarmi, sub coordonarea Directiei Nationale Anticoruptie, au descins la sediul firmei din Constanta si la studioul acesteia din Bucuresti, la primele ore ale diminetii.

SC Soti Cable Neptun SRL arata ca anchetatorii au asteptat sosirea reprezentantilor societatii si au prezentat un mandat de perchezitie in temeiul caruia au solicitat contractele incheiate de SC Soti Cable Neptun SRL cu diversi parteneri in perioada 2007 – 2010.

„Urmare a solicitarii politistilor din echipa trimisa de DNA, SC Soti Cable Neptun SRL a pus la dispozitie toate actele mentionate in mandat. Prin urmare, perchezitia a insemnat, in realitate, o actiune de predare-primire de documente.La sediul societatii din Bucuresti, operatiunea s-a terminat rapid datorita faptului ca acolo nu exista niciun document din cele solicitate. La sediul din Constanta, perchezitiile au durat cateva ore intrucat politistii au solicitat documentele originale si a fost nevoie de xerocopierea acestora.”, se arata in comunicat.

Reprezentantii societatii au mai precizat ca mandatul de perchezitie a fost incuviintat de judecatorul de drepturi si libertati de la Sectia I Penala a Curtii de Apel Bucuresti, in baza Incheierii nr. 4/P din data de 04 februarie 2015, pronuntata in dosarul nr. 709/2/2015, ca urmare a solicitarii transmise cu adresa nr. 964/P/2014 a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie.

Preventiv, Radu Mazare s-a imbracat gros

Primarul Radu Mazare a stat aproape o ora in primarie, dupa care a parasit institutia impasibil spunand ca nu mai are ce cauta acolo din moment ce anchetatorii nu au venit sa-l ridice pe el.

”I-am intrebat daca ma umfla sau nu. N-au venit sa ma salte, asa ca am plecat sa ma dau cu caiacul!”, a declarat Mazare.

Radu Mazare a ajuns la Primarie in jurul orei 10.30. El a precizat ca nu stie de ce este cercetat, insa a subliniat faptul ca toate contractele pe care Primaria le-a incheiat cu firmele perchezitionate au mai fost verificate de autoritati si s-a constatat ca sunt legale.

Primarul Constantei a spus s-a pregatit inainte de a ajunge la Primarie. S-a imbracat gros, fiind pregatit pentru orice.

Procurori din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, Sectia de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie, efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie, asimilate celor de coruptie, de serviciu si a unor infractiuni economice, comise in perioada 2007 – 2014.

In cursul zilei de astazi, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, sunt efectuate perchezitii domiciliare in 13 locatii situate in municipiul Bucuresti si in judetele Constanta si Cluj, din care una este sediul unei institutii publice, iar restul sediile unor societati comerciale si domiciliile unor persoane fizice.

In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii si din partea Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax ca institutia publica unde au loc perchezitii este Primaria Constanta, de unde sunt ridicate mai multe documente privind relatiile acestei institutii cu mai multe firme, intre care si societatea omului de afaceri Sorin Strutinsky, SC Soti Cable Neptun SRL.

Potrivit surselor citate, perchezitii au loc si la punctele de lucru din Cluj si Constanta ale SC Tripont Invest SRL, la sediul social din Constanta si la un punct de lucru din Bucuresti ale SC Soti Cable SRL, la sediul din Constanta al SC Polaris M. Holding si la SC Telegraf Advertising SRL, societate care ar fi coordonata de primarul Constantei, Radu Mazare si de omul de afaceri Sorin Strutinsky.

De asemenea, procurorii DNA fac perchezitii la locuinta administratorului SC Property Developement TWO SRL din Bucuresti, Asi Kahana, la Vasile Florin Ciorca din Cluj-Napoca si la Carmen Ghermus (fosta Iorga) din Eforie Nord, aceasta din urma fiind o persoana de incredere a lui Strutinsky.

Anchetatorii vor ridica la perchezitii documente, respectiv facturi, chitante, extrase de cont, privind contracte incheiate de Primaria Constanta cu mai multe firme dintre cele vizate in acest dosar.

COMENTARII

DISQUS: