Parchetul: Nu exista temei pentru radierea PDL

Parchetul: Nu exista temei pentru radierea PDL

Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie precizeaza, printr-un comunicat de presa, ca nu exista temei pentru a interveni in sensul radierii PDL, asa cum a solicitat USL, intrucat modificarile aduse Statutului democrat-liberalilor din cadrul Conventiei din mai au fost inregistrate.

UNPR si-a lansat candidatii pentru cele sase sectoare ale Capitalei
Patriarhia Romana se leapada de Viorel Hrebenciuc

"Prin hotarare judecatoreasca s-a admis cererea formulata de Partidul Democrat Liberal, s-a luat act de modificarea Statutului, a componentei membrilor Biroului Permanent National al Partidului Democrat Liberal si s-a dispus inregistrarea modificarilor in Registrul Special al Partidelor Politice de la grefa Tribunalului Bucuresti.

In contextul celor prezentate, a rezultat ca dispozitiile legale care reglementeaza interventia Ministerului Public pentru a solicita radierea acestui partid politic, nu sunt incidente in aceasta cauza", transmite Biroul de informare publica si relatii cu presa din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Potrivit sursei mentionate, "in situatia in care, prealabil sesizarii Tribunalului Bucuresti, s-ar fi constatat ca modificarile nu au fost comunicate in vederea inregistrarii in Registrul Special al Partidelor Politice, sau in situatia in care, pe cale judecatoreasca, ar fi fost respinsa cererea de incuviintare a modificarii statutului si s-ar fi constatat ca partidul politic actioneaza in baza statutului modificat, ar fi devenit incidente dispozitiile legale care reglementeaza interventia Ministerului Public". De asemenea, Parchetul raspunde si cererii Partidului Verde, care a solicitat radierea PPA (Partidul Popular Agrar) din Registrul Partidelor Politice. "Prin hotarare judecatoreasca s-a admis cererea formulata de Partidul Popular Agrar, s-a luat act de modificarea Statutului, a conducerii si denumirii, semnului electoral si s-a dispus inregistrarea modificarilor in Registrul Special al Partidelor Politice de la grefa Tribunalului Bucuresti. In contextul celor prezentate, a rezultat ca dispozitiile legale care reglementeaza interventia Ministerului Public pentru a solicita radierea acestui partid politic, nu sunt incidente in aceasta cauza. Prin urmare, intemeiat pe hotararile judecatoresti, Ministerul Public a constatat conformitatea documentelor modificatoare ale Statutului celor doua partide cu activitatea pe care o desfasoara", transmite Parchetul. In privinta democrat-liberalilor, USL i-a cerut, pe 5 septembrie, procurorului general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, sa faca demersurile pentru radierea PDL din registrul partidelor politice pentru nedepunerea la timp a modificarilor facute la Statut. Liderul PNL, Crin Antonescu atragea atentua, in contextul discutiilor pe acest subiect, Parchetul ar putea avea o atitudine "obedienta" in fata PDL, dar asta ar insemna abuz in serviciu.

 

COMENTARII

DISQUS: