OFENSIVA mediatica a premierului britanic. Ce mesaj a transmis David Cameron in Romania

OFENSIVA mediatica a premierului britanic. Ce mesaj a transmis David Cameron in Romania

Premierul britanic, David Cameron, a publicat vineri un comentariu platit in mai multe ziare europene din Anglia, Irlanda, Germania, Franta, dar si din Romania. Op-ed-urile se refera la alegerea viitorului sef al Comisiei Europene, Cameron aratand ca Jean-Claude Juncker, favoritul, care se bucura inclusiv de sustinerea Angelei Merkel, nu este potrivit pentru acest mandat.

Fostul lider PNTCD Gabriel Tepelea a murit
Antonescu: PNL va vota impotiva proiectului de lege privind Rosia Montana

Gandul va prezinta mai jos ofensiva lui Cameron, precum si felul in care este ea citita la Bruxelles.

Premierul britanic, David Cameron, a pornit intr-o ofensiva menita sa slabeasca pozitia lui Jean-Claude Juncker in cursa pentru presedintia Comisiei Europene. Cameron a publicat un text de opinie platit in mai multe ziare si site-uri de stiri europene, inclusiv in Romania.

Cu toate ca Popularii Europeni au castigat alegerile europarlamentare din mai si ca luxembourghezul Juncker este candidatul lor, Cameron sustine ca el nu trebuie sa devina presedintele executivului UE tocmai avand in vedere rezultatele Europarlamentarelor.In materialul de opinie publicat in Hotnews, britanicul spune ca votul de neincredere primit de la cetatenii europeni care au ales in numar mare partidele de extrema, dar si socialistii anti-austeritate la scrutinul din mai il descalifica pe Juncker de la sefia Comisiei.

Cumpararea masiva de spatiu in importante publicatii europene vine in contextul in care cancelarul german Angela Merkel a declarat public ca il va sustine pe Juncker pentru functia de viitor presedinte al Comisiei si exista deja un sprijin larg, inclusiv din partea fostilor adversari, pentru luxembourghez. Cameron noteaza in materialele de presa ca sustinerea publica a lui Merkel reprezinta o "incalcare a tratatelor europene prin intrarea pe usa din spate".

"Pozitia Marii Britanii este clara: vrem ca Europa sa reuseasca. Pentru a sprijini libertatea, pacea si democratia pe intreg continentul si pentru a stimula prosperitatea. Aceasta este principala indatorire a Uniunii Europene de astazi.  Si aceasta presupune o Uniune mai deschisa, mai flexibila, mai implicata la nivel international si mai competitiva. Presupune, de asemenea, un leadership indraznet – avem nevoie de lideri care sa ia in seama ingrijorarile electoratului si care sa infrunte provocarile actuale ale Europei", scrie Cameron.

COMENTARII

DISQUS: