Nastase spune ca FMI are un plan secret ce contine reforme „extrem de dure”

Presedintele CN al PSD, Adrian Nastase, scrie pe blogul sau ca, din informatiile pe care le detine, FMI are un plan de masuri, pe care il tine secret, si care ar contine un set de masuri "extrem de dure", in special in ceea ce priveste sistemul medical.

Elena Basescu a vorbit, in PE, despre libera circulatie in UE a cetatenilor moldoveni
Basescu il ironizeaza pe Ponta pe tema Corina Cretu: Presedintele sustine ca informatia potrivit careia Corina Cretu va primi un portofoliu minor de comisar a fost „o gluma lansata de la Bruxelles” de care Ponta „s-a speriat”

"Din cate stiu eu, Delegatia FMI nu ne-a contactat pentru a ne cere opinia in legatura cu un text pe care, oricum, il tin secret. Un text care, din informatiile mele, cel putin in varianta din 3 mai, este extrem de dur ( inclusiv in ceea ce priveste in domeniul medical, pentru perioada 2010-2013 – numar de paturi, cheltuieli cu medicamentele, cu medicii, reduceri cu 0,8% din PIB,  prin reducerea cheltuielilor sociale,  prin disponibilizari in societatile de stat, inclusiv pregatirea pentru privatizare a transportului CFR marfa, a inceperii privatizarii TAROM, masuri dure in sectorul energetic – inclusiv la Oltchim)", spune fostul premier. El mai anunta ca a pregatit deja o nota "cu unele observatii in legatura cu felul in care este condusa, de sapte ani, politica economica a Romaniei de catre Regimul Basescu", pe care o posteaza tot pe blog.

Saptamana trecuta, dupa o intalnire cu UNPR, Jeffrey Franks declara ca opozitia a refuzat sa se intalneasca cu delegatia partenerilor internationali. In replica, reprezentantii opozitiei au sustinut ca nu au de ce sa se intalneasca cu FMI, deoarece considera ca masurile agreate de Fond nu au avut rezultatele scontate.

COMENTARII

DISQUS: