Nicolae Popa va executa 10 ani si patru luni pentru prabusirea FNI

Nicolae Popa va executa 10 ani si patru luni pentru prabusirea FNI

Nicolae Popa va executa 10 ani si patru luni pentru prabusirea FNI. Tribunalul Giurgiu a admis contestatia procurorilor fata de reducerea pedepsei.

Diaconescu: Cred ca Oprescu poate fi invins
Isarescu: Masurile luate de Guvern sunt ciudate si periculoase

Nicolae Popa va sta in inchisoare zece ani si patru luni in urma condamnarii primite in dosarul FNI. Asta au decis, miercuri, judecatorii Tribunalului Giurgiu care au admis contestatia procurorilor impotriva deciziei Judecatoriei Giurgiu care a aplicat legea mai favorabila. Decizia este definitiva.

Judecatoria Giurgiu a admis, pe 17 februarie, o contestatie din oficiu facuta ca urmare a sesizarii Comisiei de evaluare a incidentei aplicarii legii penale mai favorabile, constituita la nivelul Penitenciarului Giurgiu privindu-l pe Nicolae Popa si a redus pedeapsa de 15 ani de inchisoare primita de acesta in dosarul prabusirii FNI la sase ani si opt luni de inchisoare.

Judecatorul de caz a descontopit pedeapsa de 15 ani de inchisoare data, definitiv, de instanta suprema si a redus-o la cinci ani de inchisoare, pe care a sporit-o cu un an si opt luni de inchisoare. Procurorii au contestat decizia la Tribunalul Giurgiu.

Astfel, Popa are de executat in baza acestei decizii zece ani si patru luni de inchisoare, din care a efectuat pana in prezent patru ani, si sase luni. Instanta a desfiintat mandatul de executarea a pedepsei cu inchisoarea si a emis unul nou pe numele lui Popa cu noua pedeapsa primita . Popa a fost condamnat in lipsa la 15 ani de inchisoare, pentru frauda, in anul 2006, alaturi de Ioana Maria Vlas, in legatura cu prabusirea Fondului National de Investitii, in 2000, in urma careia mai mult de 100.000 de romani si-au pierdut banii investiti, iar statul roman, care garantase, a fost obligat sa plateasca circa o suta de milioane de euro compensatii. La scurt timp de la prabusirea, in mai 2000, a Fondului National de Investitii, Popa a plecat din tara. Aproape doi ani mai tarziu, autoritatile romane au emis pe numele lui un mandat international de arestare.

COMENTARII

DISQUS: