MOTIVARE. Cum mai primea SPAGA Marian Vanghelie. Primarul sectorului 5 inchiria ruinele magazinului Bucuresti cu 8000 euro/luna

MOTIVARE. Cum mai primea SPAGA Marian Vanghelie. Primarul sectorului 5 inchiria ruinele magazinului Bucuresti cu 8000 euro/luna

Faptele de care este acuzat Marian Vanghelie sunt "de natura a provoca rezonanta negativa in societate", se arata in motivarea sentintei prin care magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) au dispus arestarea preventiva a primarului sectorului 5 si a varului sau, Mircea-Sorin Niculae.

Cat va rezista noul Guvern Boc?
Radulescu: Politica hypermarket-urilor este de un capitalism salbatic

–  "In ce-i priveste pe inculpatii Vanghelie Marian Daniel si Niculae Mircea Sorin, probele stranse pana la acest moment al urmaririi penale ofera elemente de fapt apte sa convinga ca este posibil ca ei sa fi savarsit infractiunile, iar privarea de libertate este necesara pentru inlaturarea unei stari de pericol pentru ordinea publica si pentru asigurarea bunei desfasurari a procesului penal, masura arestarii preventive fiind si proportionala cu gravitatea acuzatiilor prin raportare si la natura interesului public ocrotit, dar si suficienta pentru realizarea scopului (…). Faptele presupus savarsite de cei doi inculpati sunt de natura a provoca rezonanta negativa in societate, infractiunile presupus a fi fost savarsite sunt grave, avandu-se in vedere si consecintele acestora asupra bugetelor autoritatilor locale", se arata in motivare.-  –  

Potrivit incheierii, Dumitru Marin a sustinut ca la solicitarea lui Marian Vanghelie, a platit, pe firmele sale, lucrarile facute de alte firme la sediul PSD Cotroceni, sediul de campanie al lui Mircea Geoana de langa magazinul Cocor, o biserica in str.Mieilor, sediul PSD sector 5 din zona Sos.Alexandriei – zona Teius, precum si un transport de 17.200 lei realizat de o firma cu magazin alimentar din complexul Sebastian.

–  "Cu referire la comisionul cerut si platit pentru inculpat, acelasi suspect a relatat ca a achitat datoriile pe care inculpatul le avea la restaurantele Capsa si MC Monnis unde s-a organizat revelionul 2013, dar si o parte din costurile petrecerii revelionului 2014 facut la restaurantul Premier Palace care ii apartine, la fel, ca la cererea inculpatului si scazand din „datoria” catre el, firmele sale au cumparat publicitate la posturile OTV si B1 TV (2.900.000 lei la OTV pentru firma Dioma, publicitate de care nu avea nevoie si nici nu a fost difuzata), iar la B1 TV publicitatea a fost pentru Premier Palace si a fost difuzata," motivarea Curtii Supreme.

Reclama stradala de la Economat

Magistratii arata ca in contul comisionului, suspectul a relatat ca i s-a cerut de catre Vanghelie sa achizitioneze pentru Premier Palace, reclama stradala de la firmele Economat Sector 5 SRL si de la o firma detinuta de Tiberiu Bodea, cerere indeplinita, iar de la firma Economat i s-au facturat produse pe care le-a platit, marfurile fiind pentru acordarea de ajutoare sociale in numele Primariei sector 5 sau organizarii, de catre aceasta, a unor evenimente (revelion), exemplificand ca la ultimele 7-8 astfel de petreceri, firmele sale au cumparat paine, cozonac, apa plata, apa minerala, cola, fanta, coniac.

–  "Cu referire la alte sume platite in contul comisionului, la cererea inculpatului, acelasi mentioneaza ca in toamna anului 2011 a platit unei persoane care se ocupase de organizarea unor manifestari politice (Traian Nuti), suma de 15.000 euro din cea ceruta, 30.000 euro, Dioma a platit catre firma Flav Company detinuta de finul lui, numitul Tudor Alexandru (zis Sandu Zugravu), aproximativ 240.000 lei pentru materiale si lucrari facute la magazinele din Dorobanti, Baneasa si Promenada detinute de Oana Mizil," sustin magistratii.

In aceleasi modalitati, in sensul formei de a plati bani lui Vanghelie Marian Daniel, Dumitru Marin relateaza despre inchirierea, fie firma Premier Palace, a unui spatiu din str. Bacani nr.6, de la S.C. Bucuresti S.A. pentru o chirie de aproximativ 8000 euro/luna, spatiu nefunctional, chiria platind-o incepand cu anul 2012 pana in ianuarie 2014, la fel, din „datorie” si la cererea inculpatului i-a dat lui Dragnea Florina din Departamentul juridic al primariei, suma de 10.000 euro sau echivalentul in lei, fara insa a-si aminti daca i-a dat direct aceluia sau inculpatului pentru aceea.

COMENTARII

DISQUS: