Monica Macovei cere demisia lui Varujan Vosganian din Senat: A ramas cu imunitate, nu poate fi cercetat. Demisia din partid nu inseamna nimic

Monica Macovei cere demisia lui Varujan Vosganian din Senat: A ramas cu imunitate, nu poate fi cercetat. Demisia din partid nu inseamna nimic

Europarlamentarul Monica Macovei cere demisia senatorului Varujan Vosganian din Senat pentru a putea fi cercetat. Totodata macovei sustine ca reactia PNL in cazul Vosganian a fost "tardiva si moale”, informeaza Mediafax.

Premii in valoare de 300.000 de lei pentru PROFESORI
Rovana Plumb: Discutia privind ordonanta cresterii salariilor demnitarilor se amana pentru saptamana viitoare

"Exista bariera Parlamentului, care cateodata se ridica, altadata ramane lasata. Sunt suparata pentru cazul Vosganian, ca iar s-a respins in Senat cererea de ridicare a imunitatii pentru cercetare. Este inadmisibil asa ceva, reactia PNL a fost tardiva si moale. Gorghiu i-a cerut sa-si dea demisia din partid, si presedintele Iohannis a avut o reactie tardiva, nu s-a intamplat nimic. Vosganian a ramas cu imunitate, nu poate fi cercetat, este senator in continuare. Solutia corecta este sa isi dea demisia din Senat pentru a putea fi cercetat, demisia din partid nu inseamna nimic, si ii cer acest lucru. PNL sa faca o ancheta interna si sa ii dea afara din partid pe cei care au votat impotriva ridicarii imunitatii lui Varujan Vosganian”, a spus Macovei.

Senatul a respins solicitarea Parchetului de incuviintare a inceperii urmaririi penale in cazul lui Varujan Vosganian, ulterior senatorul anuntand ca demisioneaaza din PNL.

Europarlamentarul a mai facut un apel in legatura cu decizia de saptamana viitoare in cazul lui Borbely Laszlo, in care se cere aviz de cercetare ca fost ministru.

 "Am auzit despre o intelegere secreta intre PNL si PSD pentru ca in plen sa se respinga ridicarea imunitatii pentru cercetarea lui Borbely. Poate prevenim acest lucru. Trebuie sa avem in vedere pe toti din UDMR care, probabil, au dubla cetatenie, si sunt cercetati, sa nu ne trezim ca Borbely nu va mai fi in tara cand i se ridica imunitatea. Exista mijloace legale, interdictia de parasire a tarii”, a afirmat Monica Macovei, adaugand ca in acest moment "se vede puroiul din clasa politica".

COMENTARII

DISQUS: