Monica Iacob-Ridzi afla luni sentinta in dosarul sau: Cu o zi inaintea verdictului magistratilor, Ridzi sustine pe blog ca este nevinovata

Monica Iacob-Ridzi afla luni sentinta in dosarul sau: Cu o zi inaintea verdictului magistratilor, Ridzi sustine pe blog ca este nevinovata

Monica Iacob-Ridzi, fost ministru al Tineretului si Sportului, afla luni sentinta in dosarul sau. Duminica ea si-a sustinut nevinovatia pe blog. Ridzi sustine ca nu a semnat ordinele de plata pentru firmele care au organizat evenimentele cu ocazia Zilei Tineretului din mai 2009. Ea a fost condamnata pe 27 ianuarie 2014 de judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie la cinci ani de inchisoare cu executare pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu.

43 de persoane, printre care un fost judecator, un avocat si un medic, trimise in judecata pentru incerceptari ilegale ale telefoanelor
Deputatul PDL Cosmin Popescu: Ma autosuspend din partid pana imi clarific problemele cu justitia

Luni va fi o zi importanta pentru fostul ministru al Tineretului si Sportului Monica Ridzi. Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie vor da verdictul in dosarul sau. In prima instanta acesta a fost condamnata la 5 ani de inchisoare cu executare pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu in dosarul Zilei Tineretului.

Potrivit lui Ridzi, la ultimul termen de judecata au fost depuse noi probe si au fost facute declaratii care atesta nevinovatia sa. Ea il acuza pe unul dintre subordonatii sai ca ar fi dispus, fara aprobare, plata sumelor de bani catre firmele care au organizat Ziua Tineretului.

Ridzi a publicat pe blogul sau si un fragment din marturia depusa in instanta de catre acel angajat din data de 9 februarie 2015.

„Declaratie Paul Diaconu: ”In legatura cu platile, in general, arat ca inculpata Ridzi amana semnarea ordonantarilor de plata. Este adevarat ca i-am cerut inculpatului Mircea sa faca platile pentru ziua de 2 mai, insa am considerat ca acesta este suficient de precaut ca sa faci aceste plati in conditii de legalitate", … am ordonat sa faca plata mai repede", se arata pe blogul monicaridzi.ro.

Fostul ministrul al Tineretului si Sportului mai sustine ca a adus „probe incontestabile” ca ordinele de plata aferente contractelor pentru care a fost trimisa in judecata nu au fost semnate de ea. Aceasta spune ca la momentul semnarii documentelor, 11 mai 2009, se afla intr-o vizita la Bruxelles. Ordinele de plata au ramas nesemnate, fiind predate apoi printr-un proces verbal din august 2009, ministrului Sorina Placinta, cea care i-a succedat in functie.

„Am scris sute de pagini despre probele din acest dosar, care dovedesc clar ca nu am nicio implicare in savarsirea faptelor pentru care am fost trimisa in judecata. Am fost naiva pana in ultima clipa si am crezut ca voi fi achitata de instanta de fond, pentru ca, in ce ma priveste, singura solutie probata si corecta este achitarea", mai arata fostul ministru pe blog.

Monica Iacob-Ridzi a fost condamnata pe 27 ianuarie 2014 de judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie la 5 ani de inchisoare cu executare pentru savasirea infractiunii de abuz in serviciu in dosarul privind organizarea Zilei Tineretului. In urma apelului, procesul s-a judecat de un complet de cinci magistrati de la ICCJ, sentinta acestora urmand sa fie comunicata luni.

COMENTARII

DISQUS: