Momente tensionate la sarbatorirea a 140 de ani de liberalism: Ioan Oltean, deranjat ca vechii liberali nu au cantat „Verde inrourat”

Momente tensionate la sarbatorirea a 140 de ani de liberalism: Ioan Oltean, deranjat ca vechii liberali nu au cantat „Verde inrourat”

Co-presedintele PNL Bistrita-Nasaud, deputatul Ioan Oltean, s-a aratat deranjat, duminica, de faptul ca unii dintre vechii liberali nu au cantat alaturi de fostii democrat-liberali imnul noului PNL, "Verde inrourat", cu ocazia reuniunii unde s-a marcat implinirea a 140 de ani de liberalism.

TOPUL celor mai bogati mosieri din Parlament
Pretul benzinei ar putea fi inghetat cu avizul Consiliului Concurentei

Ioan Oltean a purtat esarfa galbena la gat si a mentionat, in discursul sau, ca intonarea imnului partidului este o dovada a recunoasterii apartenentei la noul PNL.

"Singura sansa a Romaniei este PNL, si o spun fara sa exagerez si fara sa nu am o imagine exacta a ceea ce inseamna acest lucru. (…) Astazi, cred ca PNL este in masura sa guverneze aceasta tara. Pentru aceasta este nevoie, insa, sa dovedim ca suntem intr-adevar o forta politica autentica, sa dovedim ca nu avem orgolii, ca toti realizam ca suntem membri ai PNL. Iar primul element vizibil, daca vreti, al constientizarii acestui lucru, este chiar si faptul de a canta imnul partidului atunci cand incepe o reuniune politica a PNL. Este un element al realizarii ca acesta este PNL, este un element al realizarii apartenentei noastre la PNL", a spus co-presedintele PNL Bistrita-Nasaud, citat de Agerpres.

Acesta a subliniat si meritele pe care Crin Antonescu si Vasile Blaga le-au avut in demararea discutiilor de fuziune dintre PNL si PDL, moment care a fost rasplatit cu aplauze din partea celor aproximativ 200 de membri de partid prezenti in sala.

PNL a reprezentat, de-a lungul timpului, potrivit lui Oltean, una dintre institutiile fundamentale ale Romaniei, alaturi de Biserica si regalitate. Noul PNL este pregatit sa isi asume guvernarea, a argumentat el.

"Trei institutii fundamentale, in opinia mea, de-a lungul timpului, au determinat consolidarea Romaniei moderne: Biserica, regalitatea si Partidul National Liberal. Astazi, doua dintre ele mai exista: Biserica si PNL. (…) Astazi, cred eu ca trebuie sa fim preocupati mai mult de prezenta si de viitorul PNL in istoria acestei tari. Este pentru prima data, din 1990 incoace, cand PNL exista ca entitate care poate sa-si asume, fara nicio retinere, gestionarea si guvernarea Romaniei. Niciodata, din 1990 incoace, PNL nu a avut puterea pe care o are astazi. Iar aceasta putere este data de ingemanarea a doua forte politice, PNL si PDL", a mai spus Ioan Oltean.

COMENTARII

DISQUS: