Moldovasi Bucurestiul, cele mai afectate zone in cazul unui cutremur

Moldovasi Bucurestiul, cele mai afectate zone in cazul unui cutremur

In eventualitatea unui cutremur major, seismul ar avea efecte devastatoare in Moldova si Bucuresti. Asta reiese dintr-o harta realizata de seismologul Gheorghe Marmureanu.

A murit mama presedintelui Traian Basescu, Elena Basescu
Profesorii ar putea ramane fara bani de sarbatori, sustin sindicalistii

Spune-mi unde stai, ca sa iti spun cat de mari sunt riscurile, in cazul unui cutremur major. Pe harta, cu rosu si albastru sunt marcate zonele cele mai expuse. Rosu pentru cutremure de adancime si albastru, pentru cele de suprafata. Astfel, "ghinioniste" din punct de vedere seismic sunt Moldova, in special partea de sud, dar si Capitala. Urmeaza apoi zona marcata cu portocaliu, adica judetele Giurgiu, Teleorman, Dambovita, Brasov sau Covasna.

Cele mai usoare cutremure de adancime se resimt in centrul tarii, in timp ce seismele de suprafata predomina in partea de nord-vest a Romaniei, o vedem marcata pe harta cu albastru-verzui. In ceea ce priveste Capitala, cele mai expuse zone sunt centrul orasului, cartierul Pantelimon, Baneasa si Otopeni. La polul opus regasim Balta Alba, acolo unde cutremurul din 1977 a fost resimtit la o intensitate de doua ori mai mica decat in restul Capitalei.

COMENTARII

DISQUS: 0