Mironescu, Bogatu si Pilca, audiati la instanta suprema

Fostul secretar general al MAI Laurentiu Mironescu, fostul director al Directiei Domenii Portuare din Constanta Eugen Bogatu si Aurelian-Catalin Pilca au fost audiati de instanta suprema in dosarul in care DNA cere arestarea lor preventiva pentru coruptie.

Aterizare de urgenta pe aeroportul din Timisoara
Deputatii PDL vor demisia lui Funeriu

Laurentiu Mironescu, Eugen Bogatu si Aurelian-Catalin Pilca au fost adusi la Inalta Curte de Casatie si Justitie, unde judecatorii urmeaza sa ia o decizie cu privire la propunerea procurorilor DNA de arestare preventiva a lor si a altor 25 de persoane, acuzate de afaceri ilegale din Portul Constanta. Potrivit dispozitiei judecatorului, inculpatii vor da declaratii separat, astfel ca ei au fost scosi din sala de judecata si dusi in arestul instantei, de unde sunt chemati pe rand sa dea declaratii.

Avocatii au declarat ca audierile decurg greu si ca vor dura si in timpul noptii. Ordonantele de retinere vor incepe sa expire dupa ora 23.00, caz in care persoanele vor putea asista libere in sala de judecata la proces. In acest dosar, procurorii DNA efectueaza cercetari penale pentru infractiuni de coruptie in legatura cu activitatile de import-export de marfuri provenite din afara granitelor Uniunii Europene desfasurate prin birourile vamale de pe raza Directie Regionale de Accize si Operatiuni Vamale (DRAOV) Constanta, se arata intr-un comunicat de marti al DNA.

COMENTARII

DISQUS: 0