Mircea Geoana se ofera, pentru a doua oara in doua zile, sa candideze la presedintia Romaniei

Mircea Geoana se ofera, pentru a doua oara in doua zile, sa candideze la presedintia Romaniei

Senatorul PSD Mircea Geoana considera ca Romania are nevoie de un candidat social-democrat la alegerile prezidentiale, adaugand ca daca presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, ar candida cu sprijinul PSD-ului, acesta nu ar fi totusi o varianta care sa garanteze castigarea alegerilor.

Epidemiologii spun ca intensitatea virusului A/H1N1 in Romania este rezultatul refuzului vaccinarii
Bashar al-Assad felicita Rusia pentru restabilirea unei „lumi multipolare”

"Domnul Tariceanu a dovedit ca este un politician serios care isi respecta angajamentele asumate in fata electoratului si, ca urmare, beneficiaza de o incredere ridicata in randul romanilor. Cu toate acestea, nu cred in varianta sustinerii candidaturii sale la presedintia Romaniei de catre PSD", spune Geoana, potrivit unui comunicat de presa remis Agerpres.

Geoana precizeaza faptul ca PSD are o mare responsabilitate in raport cu prezidentialele de la toamna, acea de a oferi romanilor un candidat PSD."Dat fiind ca suntem cea mai mare formatiune politica a Romaniei si ca suntem pe primul loc in optiunile de vot ale electoratului, ne revine responsabilitatea de a indeplini dorinta clara a romanilor ca regimul Basescu sa devina istorie. Asadar, trebuie sa ne asiguram ca la Cotroceni nu va ajunge un candidat al asa-zisei Drepte, fiindca nu ar fi altceva decat o continuare deghizata a regimului Basescu. In acest scop insa avem nevoie de un prezidentiabil care sa fie capabil sa capitalizeze intregul bazin electoral al stangii. Un astfel de candidat nu poate proveni decat din interiorul PSD", sustine social-democratul.

Mircea Geoana reitereaza, in acest context, faptul ca alegerea PSD este simpla, fiindca "lista de posibili candidati este foarte scurta"."Pe ea se regasesc doar doua nume – al lui Victor Ponta si al meu. Suntem singurii candidati din PSD cu bagaj suficient de incredere si notorietate pentru a intre cu prima sansa intr-o asemenea competitie. Legitimitatea lui Victor Ponta pentru candidatura la prezidentiale decurge din performantele obtinute de catre cabinetele conduse. Daca Victor Ponta va decide sa ramana premier, atunci eu sunt gata sa preiau stafeta catre Cotroceni. Am dovedit deja in 2009 ca sunt capabil sa castig aceasta competitie in Romania si numai voturile controversate ale diasporei m-au impiedicat sa devin presedinte", conchide senatorul PSD.

Insistenta lui Geoana este stranie in contextul in care si ieri, si azi, presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, i-a transmis ca nu exista o lista scurta in PSD, iar seful partidului, Victor Ponta, a declarat ca in privinta candidaturii acestuia "mesajele din partid nu sunt foarte incurajatoare sau de un entuziasm deosebit".

COMENTARII

DISQUS: