Ministrul Turismului, ghid pentru jurnalistii straini: Tara noastra va deveni o destinatie turistica majora in Europa

Romania va deveni o destinatie turistica majora in Europa, considera ministrul Turismului, Bogdan Trif, care a fost ghid pentru cativa jurnalisti stra

Cod rosu pe Litoral: Turistii nu au voie sa intre in mare
Tony Blair a venit la Guvern, pentru o intalnire cu Ponta

Romania va deveni o destinatie turistica majora in Europa, considera ministrul Turismului, Bogdan Trif, care a fost ghid pentru cativa jurnalisti straini, veniti intr-o vizita de documentare in tara noastra.

‘Ma bucur ca am avut sansa de a prezenta orasul meu, zona mea, tuturor acestor jurnalisti. Sunt mandru de Sibiu, de intreaga regiune si sunt convins ca am reusit in aceste zile sa contribuim la o schimbare de perceptie a multor europeni fata de Romania! Tara noastra va deveni o destinatie turistica majora in Europa, sunt sigur de acest lucru, mai ales acum, dupa ce am discutat cu liderii de opinie prezenti in tara noastra cu ocazia acestor infotripuri pe care le organizam. Am intalnit oameni uimiti de cat de frumoasa este tara noastra si care au recunoscut ca, pana acum, aveau o imagine nedreapta a Romaniei. In cateva luni, tara noastra va prelua presedintia Consiliului Uniunii Europene si nu va fi o misiune usoara. Garantez ca vom avea un mandat de succes si ca vom profita de aceasta oportunitate pentru a face cunoscuta Romania la adevarata ei valoare’, a declarat ministrul Turismului, potrivit unui comunicat transmis, sambata, AGERPRES.

Ministrul Turismului a fost ghid pentru o zi pentru 14 jurnalisti din Cehia, Grecia, Polonia, Estonia si Spania, care au venit in Romania intr-o vizita de documentare.

Jurnalistii au facut un tur al celor mai importante atractii turistice din zona Brasov-Bran-Sibiu. Ministerul Turismului a organizat acest infotrip, in parteneriat cu Ministerul de Externe, in vederea pregatirii preluarii presedintiei Consiliului Uniunii Europene de catre Romania, in prima parte a anului 2019.

Potrivit sursei citate, jurnalistii au ajuns pe 13 iunie in Bucuresti, iar traseul a cuprins vizite in centrul istoric al Brasovului, la Castelul Bran, la Cetatea Fagaras, apoi in Sibiu. Ei au putut admira atat orasul Sibiu, cat si atractiile din imprejurimi, Ocna Sibiului, Muzeul Astra, Lacul Balea, Transfagarasanul.

Vizita de documentare, realizata in perioada 13 -16 iunie, este al treilea eveniment organizat in cadrul unei ample campanii de promovare realizate in contextul preluarii presedintiei Consiliului Uniunii Europene. Primele infotripuri au prezentat atractiile turistice din Oradea, Cluj si Delta Dunarii. Urmatoarea vizita de documentare va avea ca destinatie litoralul Marii Negre si va avea loc la mijlocul lunii iulie.

Toate vizitele de documentare au avut ca punct de pornire Bucurestiul si atractiile sale, se mai arata in comunicatul Ministerului Turismului.

COMENTARII

DISQUS: 0