Ministrul Igas a cerut ancheta la DGIPI pe cazul Mironescu

Ministrul Igas a cerut ancheta la DGIPI pe cazul Mironescu

Ministrul Internelor a cerut o ancheta interna la DGIPI privind situatia lui Laurentiu Mironescu la numirea in functia de secretar general al MAI si pe durata exercitarii functiei.

Jeffrey Franks catre mame: FMI nu a impus nicio reducere a concediului maternal
Abos Gabriel, noul sef al ANPM, numit de premierul Emil Boc

Solicitarea ministrului vine dupa ce fostul angajat al MAI a fost retinut alaturi de alte 26 de persoane in dosarul privind evaziunea fiscala din vama Constanta – Agigea. Ministrul de Interne, Traian Igas, a cerut marti conducerii DGIPI demararea unei anchete interne pentru verificarea modului de indeplinire a atributiilor de serviciu de catre lucratorii structurilor componente abilitate in plan teritorial si central, in legatura cu situatia lui Laurentiu Mironescu la numirea in functia de secretar general al MAI si pe durata exercitarii functiei, se arata intr-un comunicat al MAI. Ministrul Igas a cerut ca ancheta sa se efectueze cu celeritate, iar rezultatele sa fie prezentate in scurt timp, urmand ca in functie de concluzii sa fie dispuse masuri in consecinta. Laurentiu Mironescu a fost demis luni din functia de secretar general al MAI, ca urmare a implicarii sale in scandalul contrabandei din portul Constanta, alaturi de senatorul PDL Mircea Banias. Ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, a declarat luni ca verificarile anterioare numirii lui Laurentiu Mironescu in functia de secretar general al MAI nu au adus niciun fel de informatii care sa conduca intr-o zona cu probleme. Locul lui Mironescu este ocupat, ca imputernicit, de secretarul general adjunct al institutiei, Alexandru Dumitrana.

Procurorii Anticoruptie efectueaza cercetari penale fata de 30 de inculpati pentru infractiuni de coruptie in legatura cu activitatile de import – export de marfuri provenite din afara granitelor UE desfasurate in vamile din Constanta. Fostul secretar general din MAI Laurentiu Mironescu si alte 27 de persoane au fost retinuti, pe numele unui libanez s-a cerut arestarea in lipsa, iar senatorul Mircea Banias este cercetat in libertate. Procurorii anticoruptie sustin ca in portul Constanta – Agigea actiona o adevarata caracatita care incerca sa controleze institutiile statului. Mai mult, sumele de bani erau cerute cu o frecventa zilnica, in cuantum cuprins intre 1.000 si 7.000 USD pentru fiecare transport, prejudiciind statul cu cu sume cuprinse intre 232.186,12 lei si 8.280.932 lei pentru fiecare transport de marfa introdus ilegal. Laurentiu Mironescu, fost Secretar General al Ministerului Administratiei si Internelor, este cercetat pentru trafic de influenta si constituirea unui grup infractional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice forma a unui astfel de grup.

COMENTARII

DISQUS: