Mii de oameni au protestat in mai multe orase din tara. La Cluj si Sibiu au fost peste 2.000 de persoane in strada

Mii de oameni au protestat duminica seara in mai multe orase din tara. La Cluj, precum si in Sibiu au fost peste 2.000 de persoane in strada, in timp

Un milion de spanioli au iesit in strada pentru unitate. Ce viitor il asteapta pe liderul separatistilor catalani?
Noi proteste au loc in zeci de orase din tara si in capitala

Mii de oameni au protestat duminica seara in mai multe orase din tara. La Cluj, precum si in Sibiu au fost peste 2.000 de persoane in strada, in timp ce in Brasov sunt peste o mie de manifestanti, iar in Iasi aproximativ 600. In municipiul Sibiu, aproximativ 2.000 de persoane participa la protest. Oamenii s-au strans in Piata Mare din Sibiu incepand cu ora 18.00 si au pornit in mars pe bulevardul pietonal din oras.
La Timisoara, protestatarii au fost chemati in Piata Victoriei, pe platoul din fata Operei, la ora19.00 pentru a-si striga nemultumirea fata de modificarea legilorJustitiei. La aceeasi ora, in centrul orasului se aflau aproximativ 200 de perosane care au stat imprastiate pe tot platoul din fata Operei, in mici grupuri. Nimeni nu striga lozinci si nici nu poarta pancarte. Peste 600 de oameni s-au adunat in Piata Unirii din Iasi, oamenii scandand, intre altele „Nu se mai poate, vrem anticipate”, „Tudorel, sluga model”, „Vreau sa stau acasa, hotii nu ma lasa” si „PSD, ciuma rosie”. Printre cei ajunsi in piata se numara si interpretul Tudor Chirila, care are un concert programat la Iasi duminica seara. Protestatarii au inceput sa se adune in centrul Iasiului de la ora 18.00, desi pe retelele de socializare oamenii erau indemnati sa vina o ora mai tariu. Manifestantii au steaguri tricolore si ale Uniunii Europene, dar si fluiere si vuvuzele. Pe pancarte se poate citi ”Puneti tunurile pe politicieni, nu pe procurori si judecatori”, ”Tara cade sub topoare, ei scapa haimanale”. La ora 19.00, iesenii continuau sa vina in Piata Unirii.

In Brasov sunt peste 1.000 de oameni. Ei au plecat de la Prefectura la sediul PSD. Aproximativ 400 de persoane protesteaza in centrul municipiului Ploiesti, strigand ”Nu vrem sa fim o natie de hoti”, ”PSD, ciuma rosie”. Oamenii s-au adunat in parcul central si au plecat in mars catre sediile PSD, PNL si ALDE aflate la parterul aceluiasi bloc, la cateva sute de metri de locul unde s-au strans protestatarii. Manifestantii au un banner pe care scrie ”Resistence is our dudy”, dar si numeroase afise. Pe unul dintre ele scrie ”Romania e in doliu, ne moare viitorul”. Coloana de protestatari este insotita de jandarmi si, pana la ora transmiterii acestei stiri nu s-au inregistrat incidente. La Arad, aproximativ o suta de persoane participa, in Piata Revolutiei, la un protest anuntat pe Facebook, fara a fi autorizat sau asumat de vreo organizatie. Participantii sunt de toate varstele si stau in fata Palatului Administrativ, sediul Primariei si Prefecturii, fara a scanda sau a purta pancarte. Ei au insa steaguri.

Aproximativ 150 de persoane protesteaza si in centrul municipiului Galati, manifestantii scandand lozinci impotriva PSD si exprimandu-si sustinerea fata de DNA. Oamenii s-au mobilizat pe retelele de socializare, si s-au strans, incepand cu ora 18.00, pe platoul din fata sediului Prefecturii, unde au adus doua bannere mari pe care scrie ”Sustinem DNA” si ”Pe noi nemanipuleaza constiinta”. Totodata, protestatarii flutura drapele tricolore si ale Uniunii Europene in timp ce scandeaza lozinci precum ”PSD a dat liber la furat”, ”Jos labele de pe justitie”, ”Guvern de secretare si nulitati penale”, ”PSD ciuma rosie”, ”Liviu Dragnea si ai lui, puscariasii neamului” sau ”Kovesi, nu uita Galatiu-i de partea ta”. Un tanar care a adus o sperietoare de care a legat o coala de hartie pe care scrie ”Buhuhu PSD” a spus ca venit la protest pentru ca PSD sa nu modifice legile justitiei din proprie initiativa. “Dorim ca PSD sa nu modifice legile justitiei decat cu avizul CSM si al institutiilor din justitie si nu din proprie inititiva, fara o consultare larga, ci asa, pe repede inainte, in Parlament. Nu avem nimic cu PSD ca au castigat alegerile, bravo lor, dar eu nu aveau in programul de guvernare nici o masura legata de justitie pentru ca altfel s-ar fi votat in Romania. Sperietoarea am adus-o pentru ca a fost Halloweenul”, a spus tanarul.

”Protestam pentru toata guvernarea dezastruoasa a PSD, de la planul de a inchide manifestatii impotriva oricarei legi din Romania, ceea ce este o masura antidemocratica pregatita de Carmen Dan, pana la eliberarea detinutilor – unul a si violat o femeie, sau pana la mutarea la constributiilor in sarcina salariatilor, toate vor duce toate la falimentul Romaniei si eu nu vreau sa ajungem ca Grecia ca pe noi nu ne ajuta nimeni, ne ajutam doar noi”, a spus un alt manifestant. Protestul nu este unul autorizat, iar manifestantii sunt supravegheati de la distanta de echipaje ale Politiei si ale Jandarmeriei.

La Constanta, aproximativ 40 de persoane s-au strans deja in fata Prefecturii. Ora anuntata pe retelele de socializare pentru protest este 19.00, oamenii incepand sa se adune. Proteste fata de proiectele de modificare a legilor justitiei sunt anuntate, pe Facebook, pentru duminica seara, atat in Bucuresti, cat si in mai multe orase din tara: Suceava, Craiova, Cluj-Napoca, Galati, Targu Mures, Iasi, Constanta, Oradea, Timisoara, Sibiu, Brasov, Radauti, Focsani, Targu Ocna. De asemenea, si romanii din diaspora si-au anuntat sustinerea pentru cei de la Bucuresti, organizand manifestatii asemanatoare si in Berlin (in fata Ambasadei), Zurich, Roma si Paris.

COMENTARII

DISQUS: 0