Medicii de familie nu semneaza contractul-cadru cu CNAS

Medicii de familie din Romania sustin ca, daca noul contract-cadru cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate nu va fi publicat in Monitorul Oficial in forma negociata cu Ministerul Sanatatii, atunci nu vor semna noul document.

Guvernul obliga primarii sa subventioneze incalzirea populatiei, sub sanctiunea sistarii altor bani
Prizonierii teroristilor care au rapit un roman in Burkina Faso au statut de sclavi

Presedintele Federatiei Nationale a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF), Doina Mihaila, a declarat, sambata, la Craiova, intr-o conferinta de presa, ca Ministerul Sanatatii "a inteles" problemele cu care se confrunta medicina de familie, care are "o deschidere spre noi".

Potrivit sursei citate, in urma cu cateva zile a fost modificat contractul-cadru pe care medicii de familie ar urma sa-l semneze cu Casa Nationala a Asigurarilor de Sanatate, insa bugetul prins pentru medicina de familie este in continuare mic. "Am avut parte de o modificare de contract-cadru acum cateva zile, contract care are si parti bune. Sigur ca suntem nemultumiti ca bugetul a ramas acelasi, pentru ca noi am fi dorit totusi ca medicina de familie sa traiasca in niste conditii decente, si nu la limita functionarii unui cabinet, dar se pare ca acestea sunt conditiile in acest moment", a declarat presedintele FNPMF. Mihaila sustine ca forma modificata a contractului-cadru nu a fost inca finalizata, motiv pentru care solicita semnarea unui act aditional la actualul contract, pana la publicarea documentului in Monitorul Oficial. "Cata vreme negocierile dintre Ministerul Sanatatii si Casa Nationala nu s-au terminat, sigur ca nu au plecat la Monitorul Oficial si nici macar atunci nu suntem siguri intotdeauna ca ceea ce pleaca este si ceea ce o sa iasa. Prin urmare, trebuie sa asteptam sa iasa (&) Daca in monitor vor iesi normele asa cum avem noi promisiuni, vom cere o perioada de gratie de doua saptamani initial, in total de o luna, pentru a face un act aditional, timp in care sa studiem foarte bine ceea ce este scris acolo", a mai spus medicul Doina Mihaila.

Conform sursei citate, in cazul in care normele metodologice ale noului contract-cadru nu vor fi publicate in Monitorul Oficial in forma negociata cu medicii de familie, acestia nu il vor semna. "Daca nu iese asa cum am vorbit, mesajul nostru este foarte clar: nu vom semna. Decat sa intre cabinetul in faliment intr-o luna de zile prin incapacitate de plata, prefer sa nu fac acest contract", a mai spus presedintele FNPMF, medicul Doina Mihaila.

COMENTARII

DISQUS: