Masura 112 – Un succes total

Masura 112 – Un succes total

Fondurile europene pe Masura 112 - Instalarea tinerilor fermieri au fost contractate in totalitate, a declarat, luni, intr-o conferinta de presa la Targoviste, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, prezent la semnarea unor contracte de finantare aferente ultimei sesiuni pentru depunerea proiectelor de investitii pentru aceasta masura.

FMI a aprobat a doua evaluare a acordului si pune la dispozitia Romaniei inca 480 mil. euro
Baconschi: MAE cere 200.000 de euro Guvernului pentru eventuala evacuare a romanilor din Japonia

''Ultima sesiune de primiri proiecte a fost in 2012, s-a finalizat astazi (luni, n.r.). Sesiunea a avut fonduri alocate de 120 de milioane de euro, din cele 330 de milioane de euro. Practic, o alocare extrem de importanta pe care reusim astazi, prin raportul final, sa o inchidem. Toti banii au fost contractati si aceasta a fost simbolistica de astazi, toti banii europeni pe Masura 112, pe care i-am avut in perioada 2007-2013, odata cu semnarea contractelor de astazi, de la Centrul regional Targoviste, dar si de la celelalte centre regionale din tara, am incheiat contractarea pe Masura 112 intr-un procent de 100%'', a precizat ministrul Agriculturii.

Pe Masura 112 au fost depuse la nivel national peste 22.000 de cereri de finantare.

La nivelul judetului Dambovita, pe aceasta masura, Instalarea tinerilor fermieri, au fost 671 de proiecte depuse, din care au fost contractate 412 cu o valoare totala de 7 milioane de euro.

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, impreuna cu directorul general al Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP), George Turtoi, au participat, la sediul Centrului Regional pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit 3 Sud Targoviste, la semnarea unor contracte de finantare aferente ultimei sesiuni pentru depunerea proiectelor de investitii pentru Masura 112 – Instalarea Tinerilor Fermieri din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala.

COMENTARII

DISQUS: 0