Masacru la adapostul de caini din Botosani. Maidanezii au fost omorati si incarcati in saci

Masacru la adapostul de caini din Botosani. Maidanezii au fost omorati si incarcati in saci

Peste 200 de cainii din adapostul special amenajat pentru patrupede au fost omorati si incarcati in saci, marti noapte. Jurnalistii sositi la fata locului au fost agresati de angajatii padocului.

Basescu s-a intalnit cu lideri PDL pentru a discuta schimbarea lui Boc
Ponta: Voi asuma interimatul la MFP pana la adoptarea Codurilor Fiscale. Klaus Iohannis a semnat decretul privind demisia lui Valcov

Angajatii au devenit extrem de agresivi, au aruncat cu caramizi si au stropit cu furtunul cu apa, potrivit stiri.botosani.ro. A fost solicitata interventia Politiei. Se pare ca angajatii se aflau sub influenta bauturilor alcoolice si au refuzat sa ii primeasca in padoc pe oamenii legii. Oamenii au spus ca au respectat ordinul de a omori toti cainii. Viceprimarul Florin Ghiorghita a declarat ca actiunea de eutanasiere a cainilor a avut la baza rezultatele analizelor efectuate de Directia Sanitar-Veterinara, conform carora in adapost ar fi fost identificat un focar de jigodie. "Nu este vorba despre rabie, ci un focar de jigodie, boala care se transmite foarte rapid de la un caine la altul. Directia Sanitar-Veterinara a transmis rezultatul analizelor, am fost obligati de lege sa dam o dispozitie de eutanasiere, altfel riscam o epidemie in tot orasul. La inceputul lunii aprilie a fost epidemie de jigodie si 61 de caini au murit. Mai mult, in ultimele cinci zile, peste 30 de exemplare au murit. Cainii nu au fost eutanasiati in chinuri, asa cum s-a spus", a precizat Florin Ghiorghita. Legat de reactia paznicilor, care au atacat jurnalistii cu caramizi si apa, viceprimarul a spus ca, daca se va dovedi ca este adevarat, angajatii vor raspunde pentru faptele lor. Voluntarii au reusit sa salveze doar zece caini, din cei 230 cati erau marti in padoc. "Animalele au fost omorate cu bestialitate si cred ca boala a fost inventata pentru a maltrata animalele. Trebuie inceputa urmarirea penale pe numele celor de la administratia locala care au dispus asemenea masuri", a declarat senatorul Marius Marinescu, militant pentru protectia animalelor.

COMENTARII

DISQUS: 0