Maior SRI, trimis in judecata de procurorii anticoruptie pentru trafic de influenta

Procurorii anticoruptie au decis trimiterea in judecata a unui ofiter SRI, cu gradul de maior, sub acuzatia de trafic de influenta, dupa ce a primit 6.100 de euro de la o persoana careia ii promisese ca va interveni pentru angajarea sa in cadrul unei unitati a Serviciului, informeaza DNA.

SCANDAL POLITIC: Ungureanu da bani primarilor Coalitiei din fondul de rezerva
Minim istoric: Leul cade la cel mai jos nivel din 2011

Potrivit unui comunicat remis joi, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor de coruptie savarsite de militari au dispus trimiterea in judecata a ofiterului din Serviciul Roman de Informatii (SRI), cu gradul de maior, Aifer Enan, acuzat de trafic de influenta in forma continuata.

In rechizitoriul intocmit, procurorii sustin ca, in cursul anilor 2009 si 2010, ofiterul a pretins si primit de la un denuntator suma totala de 6.100 de euro, afirmand ca, prin relatiile pe care le are la nivelul conducerii Serviciului si in cadrul Parlamentului Romaniei, poate rezolva angajarea denuntatorului in cadrul unei unitati SRI din Bucuresti, cat si angajarea sotiei denuntatorului in Parlamentul Romaniei.

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Tribunalul Bucuresti. Tot joi, reprezentanti ai SRI au anuntat ca a maiorul a fost suspendat din functie.

COMENTARII

DISQUS: