Independentii il ameninta pe Ponta: Va ajunge sa ceara sa vina la noi

Parlamentarii independenti sustin ca motiunea pe care PSD vrea sa o depuna pe subiectul pensiilor militare este "ridicola"

Taxa auto, redusa cu o treime
Romanii cauta iodura de potasiu. Farmaciile nu pot satisface cererile

si spun ca daca Victor Ponta va continua cu demersuri, care imping PSD catre periferia politicii, acesta va face din nou o cerere de a se afilia la grupul condus de Gabriel Oprea. „Grupul Parlamentarilor Independenti considera ca motiunea simpla anuntata de Victor Ponta, in legatura cu pensiile militarilor, este complet nejustificata, iar unicul obiectiv al acesteia este sa satisfaca orgoliul politic al tanarului Ponta, nu nevoile militarilor.

Remarcam frecventa cu care presedintele PSD se face de ras. De aceasta data, tanarul Ponta a preluat o tema pe care nu o cunoaste si, fara sa inteleaga despre ce este vorba, anunta o motiune simpla. Daca Victor Ponta facea un minim efort de documentare, ar fi aflat ca ministrul apararii a adoptat o pozitie consecventa pe toata perioada dezbaterilor si a precizat de fiecare data ca se opune diminuarii pensiilor militarilor. In aceste conditii, presedintele PSD nu face decat sa isi arate masura superficialitatii si sa propuna o initiativa ridicola”, comenteaza independentii, printr-un comunicat, initiativa PSD de a depune o motiune simpla la Senat in ceea ce priveste activitatea Ministrului Apararii nationale si atitudinea acestuia fata de pensiile militarilor”, informeaza NewsIn.

Independentii continua sa-l ironizeze pe Victor Ponta, sustinand ca preocuparea lui Victor Ponta „pentru pensii si alte subiecte consacrate ale stangii” este „remarcabila” deoarece vine sa completeze alte „preocupari constante de stanga” precum „cursele de masini si crearea de locuri de munca pentru somerii filipinezi”. „Dupa cum si-a inceput mandatul in fruntea PSD, tanarul Ponta ar trebui sa fie ingrijorat de o motiune care ar putea veni chiar din partea colegilor de partid. Daca va continua cu demersuri populiste si ridicole, care duc PSD la periferia scenei politice, Victor Ponta va face in scurt timp din nou cereri de a intra in Grupul Independentilor, cum a facut inainte de Congres.In incheiere, ca de obicei, ii recomandam tanarului Ponta sa fie mai relaxat, sa dovedeasca mai multa inteligenta si sa renunte la demagogie”, ii mai transmit parlamentarii condusi de Gabriel Oprea liderului PSD.

Motiune pe Aparare la Senat

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat luni ca parlamentarii social-democrati vor introduce doua motiuni simple impotriva ministrilor Apararii, Gabriel Oprea, dar si a ministrului Agriculturii, Mihail Dumitru. Ponta a precizat ca motiunea care va fi introdusa la Senat priveste „activitatea Ministerului Apararii nationale si atitudinea duplicitara si inconsecventa fata de pensiile militarilor”.

„Este foarte clar, noi ne opunem ideii de recalculare a pensiilor si in primul si in primul rand ne opunem ideii ca pensionarii militari si actualii militari sa fie prinsi in aceast joc demagogic si pana la urma strict politic din interiorul guvernului. (…) Un ministru (Gabriel Oprea, n.r.) care in Guvern e de acord, cand iese din Palatul Victoria nu mai e de acord, cand intra inapoi la negocieri iara e de acord si cand iese iar nu e de acord…. Probabil ca prin votul dat in plenul Senatului demagogia si jocul acesta la mai multe capete va inceta si vom vedea foarte clar cine este pentru respectarea drepturilor militarilor si a demnitatii lor si cine doar ii foloseste in jocuri politice pentru a obtine mai multe functii in Guvern sau deconcentrate”, a explicat Ponta.

 

COMENTARII

DISQUS: