In 2010, Guvernul i-ar putea trimite pe bugetari in concediu fara plata in fiecare luna

Bugetarii ar putea sa mai stea acasa in concediu fara plata si in 2010. Anul viitor, Romania trebuie sa taie trei miliarde de euro din cheltuielile publice pentru a se incadra in tintele FMI si Guvernul va fi nevoit sa ia masuri pentru a atinge tintele Fondului. Romanii vor simti cu adevarat abia anul

Cezar Preda: 50 de parlamentari PDL ar putea sa nu voteze bugetul pe 2011
Mii de banderole fiscale falsificate, gasite la locuintele unor producatori ilegali de alcool

viitor efectul masurilor de austeritate luate de Guvern pentru incadrarea in tintele trasate de Fondului Monetar International, scrie Gandul. In 2010, statul trebuie sa reduca cheltuielile publice cu aproximativ 3 miliarde de euro pentru a atinge un deficit bugetar de 5,9% din PIB, dupa cum s-a agreat saptamana aceasta cu Fondul. Jeffrey Franks, seful misiunii FMI in Romania, nu a explicat insa de unde si cu cat se va taia pentru a se ajunge la aceasta economie. „Guvernul va avea in vedere un mix de masuri pentru a atinge aceasta tinta”, a declarat pentru Gandul Andreea Paul (fosta Vass), consilierul pe probleme economice al premierului desemnat Emil Boc. Iar reducerea cheltuielilor se poate face „fie prin aplicarea legii pensiilor, a salarizarii unice si a restructurarii agentiilor, fie prin trimiterea in concediu fara plata a bugetarilor un numar de zile in fiecare luna”, a explicat Andreea Paul.

„Masura nu poate fi discutata momentan, pana nu avem un cabinet format. Va fi o decizie exclusiv politica si abia la inceputul saptamanii viitoare vom putea discuta despre astfel de decizii”, a declarat pentru Andreea Paul.

 

COMENTARII

DISQUS: 0