Iliescu: Pe Basescu nu-l duce mintea

Iliescu: Pe Basescu nu-l duce mintea

Fostul presedinte Ion Iliescu este de parere ca USL nu trebuie sa ia in calcul o noua suspendare a sefului statului, chiar daca Basescu este "un om cu mintea rasucita", deoarece peste un an Romania va intra intr-o „era mai asezata si mai profunda". Iliescu a facut aceste afirmatii intr-un interviu acordat pentru ziarulring.ro.

Vladescu: Daca se majoreaza pensiile, demisionez! Nu avem bani!
Ministerul Transporturilor A SEMNAT contractul de privatizare a companiei CFR Marfa

Ion Iliescu sustine ca USL trebuie sa mai reziste inca un an pana la finalul mandatului lui Traian Basescu si sa nu cedeze tentatiei unei a treia suspendari.

"Vad ca el agita spiritele si nu e in interesul lui sa o faca (…) Nu ar fi nevoie, de ce sa agitam lucrurile, dar el parca ar vrea sa provoace asa ceva. E neinteleapta aceasta comportare, ar trebui sa isi vada linistit de treaba anul acesta, sa isi termine mandatul, sa lase lumea in pace", a afirmat fostul presedinte.

Acesta estimeaza ca schimbarea de atitudine a presedintelui Basescu este generata de calcule politice privind lansarea Partidului Miscarii Populare. Pe de alta parte, criticile presedintelui la adresa Guvernului ar arata neseriozitatea lui Traian Basescu.

Cat priveste reactia liderilor USL, Iliescu i-a laudat ca nu s-au lasat antrenati intr-o disputa publica violenta cu Basescu, dar i-a avertizat ca acesta nu trebuie subestimat.

"Au un partener incomod pe care nu il pot ignora, dar constat ca ei isi vad de guvernare si nu se lasa antrenati in acest joc. Au de rezolvat probleme deloc simple cu care se confrunta tara. (…) Bine face ca premierul ca nu se lasa antrenat de provocarile unui om a carui minte este rasucita", a spus fostul sef al statului.

"Asta este el. Nu vreau sa spun mai multe despre calitatile sale intelectuale. Din pacate pentru noi, sta in pozitia in care se afla, de presedinte al tarii. L-a votat lumea, dar se baga in chestiuni pe care nu prea le „fumeaza", nu e un om care sa fie obisnuit cu munca asupra cartii si sa citeasca prea mult. Se da scamator si face figuratie, altminteri, neserios. Chiar speram intr-o anumita rationalitate a unor gesturi, pentru ca este obligat sa aiba o conlucrare cu primul-ministru, dar iesirile acestea ale lui sunt total aberante", a comentat Ion Iliescu.

COMENTARII

DISQUS: 0