Geoana, despre negocierile cu PNL: Vor pleca multi din PSD, suficienti cat sa facem majoritate

Geoana, despre negocierile cu PNL: Vor pleca multi din PSD, suficienti cat sa facem majoritate

Mircea Geoana, presedintele Partidului Social Romanesc, a declarat duminica, in cadrul unui interviu acordat ProTv, ca majoritatea parlamentara va fi obtinuta cu ajutorul membrilor PSD care vor dezerta din partid.

Asumarea raspunderii. Boc: Suntem in cea mai grava criza din ultimii 60 de ani
Cuplurile in varsta sunt mai fericite

Declaratiile lui Geoana vin in contextul negocierilor cu liberalii, care pregatesc o motiune de cenzura pentru caderea actualului Guvern.

„Din punct de vedere practic, saptamana care urmeaza va marca intrarea intr-o faza structurata a dialogului pe programul de guvernare, in conditiile in care vom avea majoritatea. Am stabilit impreuna cu PNL si au fost desemnati domnii Predoiu si Atanasiu alaturi de mine si Catalin Croitoru, primul nostru vicepresedinte, vom avea echipe de lucru pe diverse domenii.
Majoritatea se va face. E o lege a gravitatiei in politica. Matematic, se face cu parlamentarii din actualul Parlament, alta varianta nu e. PSD e un partid inchis, cei care nu sunt in linie cu Ponta si sultanatul sunt condamnati la terminarea carierei politice. Multi colegi din PSD si-au pus speranta ca acest Consiliu National va fi un inceput de analiza serioasa, sincera, onesta, a situatiei din partid. Ponta a pierdut la un milion de voturi diferenta. Nu a fost nicio explicatie in partid a cauzelor acestui esec catastrofal pentru Ponta si PSD. In lipsa unei discutii privind viitorul oamenilor de acolo, vor pleca multi, suficienti cat sa facem o majoritate”, a declarat Geoana.

In luna ianuarie, copresedintele PNL Alina Gorghiu declara ca niciun parlamentar de la alt partid nu va fi primit in PNL.

COMENTARII

DISQUS: