Formula acordarii ajutoarelor de incalzire va fi stabilita de catre Guvern in luna august

Primul-ministru Emil Boc a anuntat miercuri ca Executivul va adopta in ultima sedinta din august pachetul de acte normative ce vor stabili conditiile de acordare a ajutoarelor la incalzire, fiind preconizata scoaterea din program a unor categorii de beneficiari si marirea cuantumului pentru altele.

Dan Voiculescu are doi noi judecatori in dosarul ICA
Cum a incercat Bercea Mondial sa scape nepedepsit INTERCEPTARI TELEFONICE

Premierul Emil Boc a precizat ca va fi schimbata modalitatea de acordare a subventiei la incalzire, astfel incat persoanele juridice sau persoanele fizice cu venituri mari sa nu mai fie printre beneficiari, urmand ca banii astfel economisiti sa fie directionati catre majorarea ajutoarelor pentru familiile cu venituri mici. Urmeaza ca nivelul exact al cuantumului sa fie elaborat in aceasta vara de catre Ministerul Muncii. "Cei cu resurse materiale mari sau firme care beneficiaza de subventia statului nu vor mai beneficia de sustinerea care o au astazi. In schimb, persoanele cele mai vulnerabile sau cu venituri mai mici in societate vor avea un plus de ajutor pentru plata facturii la energia termica pe durata sezonului rece", a explicat Boc.

Pachetul de acte normative necesare implementarii acestei schimbarii va fi elaborat de catre ministerele de Interne, Muncii si Finantelor.

COMENTARII

DISQUS: