FMI va livra urmatoarea transa Romaniei „cel mai probabil in februarie”

Seful delegatiei Fondului Monetar International a declarat ca misiunea va reveni la Bucuresti in ianuarie. FMI va livra Romaniei urmatoarea transa "cel mai probabil in luna februarie", in conditiile in care misiunea va reveni la Bucuresti in ianuarie, a declarat miercuri seful delegatiei Fondului, Jeffrey Franks

Certificatul energetic pentru locuinte, obigatoriu la vanzare sau inchiriere, dar si la renovare
Vasilescu il contrazice pe Vladescu: Degeaba tot reducem cheltuielile! Cat o sa mai tai?

, dupa intalnirea cu reprezentantii Bancii Nationale a Romaniei (BNR). „Tehnic, ar fi un program foarte strans sa incercam sa livram transa in ianuarie, dar lucram la calendarul exact. Anticipam ca misiunea va reveni in ianuarie si, dupa finalizarea discutiilor, vom merge foarte repede in board. Cel mai probabil, vom livra transa in februarie, dar ne miscam cat putem de repede”, a afirmat Franks. El a calificat intalnirea de la BNR ca fiind „foarte productiva” si a precizat ca oficialii au discutat despre datele actualizate privind sectoarele monetar si financiar. In plus, seful misiunii FMI a prezentat bancii centrale evolutia discutiilor cu Ministerul Finantelor si detaliile viitoare ale programului. Totodata, Franks a precizat ca nu exclude livrarea cumulata a transelor trei si patru pentru Romania. „Este o posibilitate sa livram transele impreuna, dar discutam inca si calendarul nu e stabilit inca”, a spus el. Seful misiunii FMI a reiterat ca tinta in plan fiscal este ca Romania sa ajunga la deficite bugetare reduse in urmatorii ani si ca decizia de reducere a cheltuielilor in acest sens apartine guvernului.

„Vreau sa fie clar, pentru ca au existat relatari cum ca FMI ar fi responsabil pentru concedierea a 100.000 de oameni, dar nu este cazul. FMI nu a impus masuri anume. Exista o anumita reducere a cheltuielilor cu personalul pe care am agreat-o cu autoritatile, dar e decizia guvernului cum va reusi acest lucru”, a completat Franks.

El a precizat ca, in aceasta dupa-amiaza, va avea intalniri cu premierul Emil Boc si cu presedintele Traian Basescu, sugerand ca timpul pe care il are la dispozitie este prea scurt pentru a purta discutii si cu liderii partidelor politice.

„Ne aflam aici pentru doar doua zile. Avem intalniri cu aceasta dupa-amiaza cu premierul si cu presedintele”, a raspuns oficialul FMI, intrebat daca va avea discutii si cu liderii partidelor politice.

 

COMENTARII

DISQUS: