FMI nu este de acord cu programul „Prima masina”. Ce reactie a avut guvernul

FMI nu este de acord cu programul „Prima masina”. Ce reactie a avut guvernul

Fondul Monetar International nu este de acord cu programul "Prima masina". Mai multi ministri s-au intalnit, vineri, cu cu reprezentantii FMI, care au cerut si renuntarea la ajutoarele de stat si stergerea arieratelor.

Comisia juridica a avizat revocarea din functie a Robertei Anastase
BERD a ridicat prognoza de crestere economica a Romaniei in 2012 la 1,2%, mai slaba ca estimarea FMI

"Expertii Fondului Monetar International (FMI) ne-au cerut sa renuntam la Programul 'Prima Masina'. Nici cu plafonul de 350 de milioane de lei nu au fost de acord, dar acesta va fi introdus in sedinta de Guvern de saptamana viitoare. Totodata, se va prelungi si perioada in care se pot inscrie bancile in program", au afirmat surse apropiate negocierilor, conform Agerpres.

Cu toate acestea, din primele informatii rezulta ca Executivul nu este de acord cu recomandarile FMI privitoare la programul "Prima masina".

Conform programului, persoanele care vor achizitiona un autovehicul prin "Prima masina" vor beneficia de o perioada de creditare de maximum 5 ani, la un cost al masinii de cel mult 50.000 lei plus TVA, si cu o dobanda subventionata in proportie de 50%, conform normelor de aplicare a programului.

O delegatie a FMI se afla la Bucuresti pentru a treia evaluare a acordului stand-by de doua miliarde de euro, care ar urma sa expire in luna septembrie. Vizita se va incheia pe 10 februarie.

COMENTARII

DISQUS: