Felicitari! Olimpicii romani la fizica, pe primul loc in Europa

Felicitari! Olimpicii romani la fizica, pe primul loc in Europa

Lotul olimpic al Romaniei a obtinut doua medalii de aur si trei de argint si s-a pozitionat pe primele locuri in clasamentele generale la a 44-a editie a Olimpiadei Internationale de Fizica din Danemarca, anunta Ministerul Educatiei Nationale.

Descinderi la casele lui Bercea Mondial
ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. Elena Udrea il provoaca pe Iohannis la o confruntare

Gratie performantelor elevilor romani, tara noastra a ocupat prima pozitie a clasamentului, la nivel european, respectiv locul 5 la nivel mondial in cadrul competitiei internationale. Medaliile de aur au fost cucerite de Cristian Frunza, elev in clasa a X-a si de Cristian Andronic, elev in clasa a XI-a, ambii de la de la Liceul International de Informatica din Bucuresti.

De la aceeasi institutie de invatamant provin si Tudor Ciobanu, Denis Turcu, elevi in clasa a XI-a, si Sebastian Dumitru, absolvent al clasei a XII-a, care au fost medaliati cu argint, se arata intr-un comunicat de presa al MEN.

Olimpiada Internationala de Fizica este o competitie anuala in care fiecare tara isi poate inscrie o echipa de cel mult 5 elevi de liceu selectati la nivel national. Olimpiada de anul acesta s-a desfasurat in Copenhaga, in perioada 7-15 iulie 2013 si a reunit 381 de concurenti din 83 de tari. Marele castigator al editiei a fost desemnat Szabó Attila, din Ungaria.

COMENTARII

DISQUS: 0