Elevii vor avea un singur manual pentru fiecare materie in parte

Elevii vor avea un singur manual pentru fiecare materie in parte, iar pentru realizarea manualelor se va organiza un concurs al autorilor – a declarat

Compania de Transport Public Iasi: Curse speciale pentru elevi si studenti incepand de luni, 2 octombrie
Curse speciale pentru elevi si studenti la Iasi, incepand de astazi. Iata traseele

Elevii vor avea un singur manual pentru fiecare materie in parte, iar pentru realizarea manualelor se va organiza un concurs al autorilor – a declarat astazi, la Galati, ministrul Educatiei, Liviu Pop.

El a anuntat ca, pentru a se evita pe viitor intarzierea cu care ajung manualele in scoli, s-a luat decizia inceperii procedurilor pentru anul scolar viitor.

Liviu Pop: Manualul de baza, care o sa-l facem pe fiecare programa scolara – si-i invit pe toti cei care doresc sa devina autori de manuale sa se uite metodologia pe care am pus-o in dezbatere publica, saptamana viitoare vom aproba aceasta metodologie – iar pentru clasele a I-a, a II-a si a VI-a vom lansa concurs intre autorii de manuale in asa fel incat cei mai buni profesori din Romania, cei mai buni experti in educatie sa poata contribuie la un manual de calitate pentru programa de baza pentru fiecare disciplina.

Liviu Pop a reamintit ca editurile care nu au facut livrarile de manuale la timp vor fi sanctionate cu 0,5% din valoarea contractului pentru fiecare zi de intarziere.

COMENTARII

DISQUS: 0