Elena Udrea: Emil Boc nu-si da demisia de la Guvern

Elena Udrea: Emil Boc nu-si da demisia de la Guvern

Ministrul Dezvoltarii si Turismului dezminte zvonurile potrivit carora Emil Boc si-ar respecta angajamentul luat in fata presedintelui Basescu de a demisiona din functia de premier in schimbul sustinerii pentru pastrarea mandatului din fruntea PDL.

Circa 1.000 de oameni au protestat in fata Parlamentului fata de cresterea francului elvetian: „Ne-a ajuns cutitul la os”
Inspector ITM, mituit cu un sejur pe litoralul romanesc

"Nu exista acum nici o discutie despre schimbarea premierului. Vom face o analiza in perioada urmatoare sa vedem cum este mai bine pentru partid, dar nu vad sensul acum (inlocuirii lui Emil Boc – n.red)", a declarat pentru REALITATEA.NET, ministrul Turismului, Elena Udrea. "Acum cand am terminat de luat toate masurile negative, am adoptat Codul Muncii, am iesit din recesiune, nu vad de ce ar trebui sa vorbim despre un alt premier", mai spune Udrea. In opinia sa, demisia premierului ar trebui sa vina doar daca s-ar constata pierderea majoritatii parlamentare. In pofida declaratiilor taberei Blaga din PDL, este posibila o migratie a parlamentarilor partidului, nemultumiti de rezultatul alegerilor interne si de aranjamentele facute de oamenii lui Emil Boc. Ministrul Dezvoltarii este insa increzator ca partidul va ramane in aceeasi formula si de acum incolo. Ipoteza inlocuirii premierului cu un tehnocrat a fost enuntata de Traian Basescu in urma cu cateva luni. Ulterior, presa si analistii politici au avansat teoria ca Emil Boc a fost pastrat in fruntea Guvernului pentru a putea castiga un nou mandat de presedinte al PDL si pentru a finaliza aplicarea masurilor de austeritate. In acest scenariu, Boc ar fi urmat sa-si dea demisia dupa Congresul PDL, iar reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu, este cotat cu cele mai mari sanse pentru preluarea postului de premier.

COMENTARII

DISQUS: