DNA a cerut arestarea lui Nicusor Constantinescu

DNA a cerut arestarea lui Nicusor Constantinescu

Curtea de Apel Bucuresti a amanat judecarea contestatiei depuse de procurorii DNA impotriva deciziei Tribunalului Bucuresti, care revocase masura preventiva a controlului judiciar dispusa fata de seful Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu.

Sulfina Barbu: Prin demersul de suspendare a lui Basescu, Opozitia vrea sa ascunda cazul Geoana
Dosarul Apostu. Banii Guvernului, vamuiti la Cluj cu 10% STENOGRAME

Urmatorul termen este 19 iunie. "El trebuia sa se prezinte in tara pe 11 iunie, dar momentan starea lui de sanatate nu ii permite deplasare pe o astfel de distanta, iar actele medicale pe care le vom depune vor demonstra acest lucru", a declarat avocatul Marius Mocanu.

Procurorii DNA au cerut la termenul de ieri arestarea preventiva a lui Nicusor Constantinescu. Potrivit avocatului acestuia, solicitarea DNA va fi judecata abia pe 23 iunie 2014, de Tribunalul Bucuresti. In acelasi timp, aparatorul acestuia a prezentat lista completa a afectiunilor de care ar suferi seful CJ Constanta. Astfel, potrivit apararii, ”ulterior operatiei de extirpare totala si radicala a prostatei, glandelor seminale, ganglionilor si nodulilor din pelvis, medicii americani ii aplica un tratament ambulatoriu ce alterneaza cu internari repetate pentru tratarea efectelor secundare (incontinenta urinara minim 3 luni, spasme ale vezicii urinare, reabilitarea functiilor si organelor afectate), care continua si azi. In acelasi timp, drena montata in pelvis colecteaza zilnic lichid, in cantitati mari, impiedicand inceperea radio-terapiei cu acceleratori nucleari, pentru prevenirea extinderii celulelor canceroase”, se arata in comunicat.

Potrivit avocatului lui Nicusor Constantinescu, Marius Mocanu, Curtea de Apel Bucuresti a amanat luarea unei decizii in acest caz, apararea urmand sa depuna in instanta o serie de acte medicale pentru a atesta starea de sanatate a sefului CJ Constanta. "Instanta a acordat termen pentru joi, pentru depunerea unor acte medicale, certificate ca fiind conforme cu originalul", a declarat avocatul Marius Mocanu pentru Mediafax. Nicusor Constantinescu se afla la tratament in Statele Unite ale Americii, unde se trateaza pentru cancer la prostata, avocatul Mocanu spunand ca pentru moment starea acestuia de sanatate nu ii permite sa revina in Romania.

Lipseste de 4 zile

"El trebuia sa se prezinte in tara pe 11 iunie, dar momentan starea lui de sanatate nu ii permite deplasare pe o astfel de distanta, iar actele medicale pe care le vom depune vor demonstra acest lucru", a mai declarat Marius Mocanu. Avocatul a afirmat ca Nicusor Constantinescu se simte bine, urmand sa intre in cea de-a doua faza a tratamentului. "Dupa intervetia chirurgicala este in refacere. Dupa aceasta refacere, probabil va incepe cea de-a doua faza a tratamentului, ce consta in radioterapie", a mentionat avocatul. Pe 10 iunie, Tribunalul Bucuresti a respins cererea Directiei Nationale Anticoruptie de mentinere a masurii preventive a controlului judiciar in cazul lui Nicusor Constantinescu.

COMENTARII

DISQUS: 0