Directorul SRI George Maior: Presedintele nu a fost informat de relatiile Bercea Mondialu’ – Mircea Basescu

Directorul SRI George Maior: Presedintele nu a fost informat de relatiile Bercea Mondialu’ – Mircea Basescu

Activitatile infractionale ale clanului Bercea Mondialu s-au aflat in atentia Serviciului Roman de Informatii inca din 2001, iar SRI a transmis informari beneficiarilor legali, inclusiv presedintelui Traian Basescu.

Traian Basescu are vineri o intrevedere cu Printul Charles
BACALAUREAT. Incep inscrierile pentru sesiunea a doua

Directorul SRI a precizat insa ca presedintele nu a fost iinformat despre legaturile dintre fratele sau, Mircea Basescu si Bercea. El a mentionat ca si fostul presedinte Ion Iliescu a primit informari despre activitatile clanului.

”Evaluarile preliminare realizate la nivelul SRI au relevat ca activitatile infractionale ale lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondual, respectiv ale gruparii interlope pe care o coodoneaza, s-au aflat in atentia SRI din 2001. (…) Date fiind consistenta informatiilor obtinute de SRI, notorietatea, actiunile ilegale ale lui Sandu Anghel in lumea interlopa, impactul transfrontalier al acestor ilegalitati, SRI a actionat consecvent pentru informarea beneficiarilor legali in plan local, central si a organelor de urmarire penala”, a spus George Maior.

Directorul SRI a precizat ca in perioada 2001- 2012 la nivelul Serviciului au fost derulate 8 actiuni informativ-operative referitoare la activitatile de criminalitate organizata ale gruparii Bercea. "Aceste actiuni au fost finalizate cu informarea beneficiarilor legali, de la nivel central, presedinti ai Romaniei, si domnul Iliescu a fost informat la un anumit moment. Documentele s-au dus si catre diversi premieri, au vizat actiuni ale clanului privind perceperea de taxe de protectie prin diverse judete", a spus Maior.

COMENTARII

DISQUS: