DIICOT Brasov a destructurat o retea formata din 48 de persoane specializata in fraude bancare

Un grup infractional organizat, constituit din 48 de persoane, specializat in savarsirea de fraude bancare a fost destructurat de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Serviciul Teritorial Brasov, informeaza DIICOT printr-un comunicat. In fapt, se retine ca, in perioada 20 mai 2010 - 28 octombrie 2010, liderii grupului infractional organizat, Constantin Lupu, Stefan Chetea,Viorel Savulescu, Costica Onicel, Constantin Hanganu, Sorin Popa si Luminita Urdea, impreuna cu alti membri ai gruparii, au recrutat mai multe persoane, prin intermediul carora au solicitat si obtinut 38 de credite, in valoare totala de peste 1.000.000 lei, de la doua unitati bancare din judetul Brasov.

Afaceri ILEGALE de 30 de milioane de euro in IT si constructii. Care era circuitul FICTIV creat de SUSPECTI pentru a se sustrage de la plata taxelor si impozitelor catre STAT
Cea mai veche biserica armeneasca din Europa se afla in Romania

Creditele au fost obtinute prin prezentarea de documente false (adeverinta de salariu, contract individual de munca sau carte de munca, fisa fiscala si facturi de utilitati), din care a rezultat necorespunzator realitatii ca debitorii sunt angajati la societati comerciale din Brasov. Valoarea prejudiciului este estimata la peste 1.000.000 lei. Joi, procurorii D.I.I.C.O.T. au  efectuat 10 perchezitii domiciliare in judetul Brasov si au  dispus punerea in miscare a actiunii penale pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional si complicitate la  inselaciune cu consecinte deosebit de grave. La propunerea procurorilor D.I.I.C.O.T Brasov, instanta de judecata a dispus arestarea preventiva a membrilor retelei pentru 29 de zile. Cercetarile au fost efectuate impreuna cu politisti din cadrul  B.C.C.O. Brasov si IPJ Brasov.

COMENTARII

DISQUS: